Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sas bio efekt 14kw

Ania08

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jak ma być? 

Opublikowano
8 minut temu, Kazio321 napisał:

Bufor jest ladowany przez tą grupę pompowa. Więc trzeba będzie ustawić zadaną zaworu większą. 

Bufor jest rozładowywany przez tą grupę a grupa zasila obieg podłogówki.

trzeba zmienić ustawienia sterownika aby bufor był ładowany do odpowiedniego poziomu np 80 stopni a kociołek wygaszał się po naładowaniu bufora a nie od pokojówki.

W sterowniku na początek należy wyłączyć w menu instalatora funkcję rozpalanie, następnie odpowiednio ustawić zadaną dla zaworu podłogowego w grupie pompowej.

i dalej rozkminiać tą instalację

@Ania08zrób zdjęcia aby było widać instalację zasilającą bufor (zasilanie z kotła do bufora oraz powrót z bufora do kotła)

Opublikowano

Max ustawienia zadanej jest 80stopni no chyba że w menu serwisowym zwiększy się zakres do 90 max 

Opublikowano

wystarczy zmienić na 85 lub ładować bufor do 75

Opublikowano
10 minut temu, Darekgra napisał:

@Ania08zrób zdjęcia aby było widać instalację zasilającą bufor (zasilanie z kotła do bufora oraz powrót z bufora do kotła)

Są zdjęcia w pierwszym poście: z zaworem ATV na powrocie.

Opublikowano

Faktycznie... czymś mi oczy zarosły :)

Opublikowano

Rozumiem, że nie masz modułu bufora ST-66B? Bo tylko do niego można podłączyć czujniki dolny i górny bufora?

Ewentualnie polecam prosty, popularny i niedrogi moduł, np. TEN

Opublikowano

Zarówno ST-66B jak i UMS będą sterować pompą kotła i buforem. 

Opublikowano

dziwna sprawa, że zawór ma 26 st.C mimo pełnego otwarcia i wysokiej temp. na kotle

Opublikowano

@Andy1111 bo zawór ma zasilanie z bufora a bufor zimny....

Opublikowano

ok, nie czytałem od początku

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam mam piec sas bio spark 12kw tech 580 jestem nowym użytkownikiem podpowie ktoś swoje ustawienia pida 

Opublikowano

Temat jest ale nikt nie podaje ustawień tech 580

Opublikowano

Skoro tam nie podaje to nowy temat niewiele w tym zmieni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.