Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dymienie przez podajnik Kostrzewa mini bio

since121

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z kotłem firmy kostrzewa mini bio z palnikiem Platinum Bio otóż po rozpaleniu ok 10 minut zaczyna mocno dymic przez podajnik próbowałem już kilku peletow I z jednym było lepiej z innym zaś gorzej. Nie wiem już czego to może być wina wydaje mi sie że może kociol jest źle ustawiony 

Ustawienia jakie mam na chwilę obecną: 

Tryb pracy automatyczny 

Moc nadmuchu min - 32%

Moc nadmuchu pośrednia- 40%

Moc nadmuchu nominalna- 50%

Czas cyklu podawania paliwa w trybie praca- 20 sekund

Wydajność podajnika 7,6kg/h

Prosze o pomoc 

Opublikowano

Sprawdź komin i drożność przewodów spalinowych w kotle

Opublikowano

Komin był czyszczony przez kominiarza sadza po tym czyszczeniu została wybrana , przewody spalinowe czyszczone regularnie , dodatkowo w przewodach w kotle mam takie spreżyny ( spirale) moze przez to jest ograniczony ciąg?

Opublikowano

Wyjmij i sprawdź. W obecnych temperaturach ciąg w kominie jest słabszy niż w zimie

Opublikowano

Ok będę próbował teraz wsadzilem rękę w komin i rura która idzie od pieca do komina była cała zabita sadzą przetkam to I dam znać czy problem ustal mam nadzieję że tak :P

Opublikowano

No to już masz odpowiedź na swoje pytanie

Opublikowano

Przeczyscilem pojawił się dymek ale taki mały bardziej przypomina kurz jak narazie problem myślę że rozwiązany jeżeli jednak się mylę to będziemy myśleć dalej:D

Opublikowano

Teraz nalezy sie zastanowic skad w kotle pelletowym sadza. To nie jest normalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.