Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podłączenie do starej instalacji Proszę o opinie

Robson88

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak informacyjnie

Po dzisiejszej rozmowie z "instalatorem" stwierdziłem że jednak bedę potrzebował opini technicznej bo najprowdopodobniej sprawa trafi do sądu. 

Pan nagle wycofał sie ze wczorajszych zapewnień że rozliczymy materiały i reszte zwróci. Nawet nie pofatygował się aby porozmawiać osobiscie. 

Wieczorem wrzuce kilka zdjęć Fachowza z rudy ślaskie ku przestrodze i odpowiednio opisze jego firme w internecie.

Nie wiecie czy do sądu wystarczy opinia techniczna zrobiona przez kogoś z takimi uprawnieniami czy jednak musi być biegły sądowy ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Powieź gada bo z niego taki hydraulik jak ze mnie baletnica

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Popcorn1 szkoda iść siedzieć za głąba kapuścianego. Może gdy dostanie skan opinii to coś w końcu zaskoczy w jego łepetynie a jak nie to sąd i brak kilku dodatkowych stówek to może odpusci zakładanie instalacji i pójdzie rowy kopać. :)

Opublikowano

Kolego miałem na myśli tylko i wyłącznie działania zgodne z prawem,aby w wyniku ich następstw ten pan zmienił profesję np. na przytoczone przez Ciebie kopanie rowów. Chociaż nie wiadomo czy i tam nie będzie odstawiać fuszerki.

Opublikowano

Noooo...widać że to fachowcy z wieloletnim doświadczeniem Ja pier....,normalnie mistrzostwo świata. Na ostatnim zdjęciu albo mi się wydaje albo te ciule podłączyli zasilanie bojlera zimną wodą z powrotem wody z wymiennika . Jak tak jest to co tym chcieli osiągnąć? Teraz wypatrzyłem że naczynie wzbiorcze też jest po ch... zamontowane. Ty się kolego nie cackaj,bierz rzeczoznawcę i do sądu z partaczami.

Opublikowano

To jest dopuszczenie wody do instalacji :)ze względu że w piwnicy nie ma licznika wody, więc tak to rozwiązali ;) bo ciągnięcie rurki na dół do piwnicy to za dużo plastkiu by poszło ;)

Opublikowano

Widac, ze Bog popelnil blad. Dajac tej ekipie dostep do narzedzi.

Opublikowano

A najgorsze jest to że Pan Rafał Ch którego nazwisko.l kojarzy się z białymi oblokami na naszym pięknym niebieskim niebie ma podobno uprawnienia gazowe którymi się chwali i ogłasza w sieci. 

A to już jest tragedia.

Opublikowano
A najgorsze jest to że Pan Rafał Ch którego nazwisko.l kojarzy się z białymi oblokami na naszym pięknym niebieskim niebie ma podobno uprawnienia gazowe którymi się chwali i ogłasza w sieci. 
A to już jest tragedia.
Może tu o inne GAZYYYY chodzi Tylko wtedy powinien podpisywać sie: mistrz gazownictwa PIERDZI CHMURA

Opublikowano

Czy mi się wydaje czy ten kocioł ma dedykowane króćce do podłączenia obiegu CWU?

Opublikowano

W instrukcji jest załączony schemat podobny do tego jak podam kolega sambor. Nie ma opisanych króćców niestety. Wiec nie posiadam takich informacji zadzwonie do serwisu jutro i zapytam.

Opublikowano

Kolego masz chyba starszy model Maliny. Tu masz foto że strony producenta. Także jest gdzie się wpiąć np z obiegiem CWU.f3038a38d34b2c54f0d74767ac2ea3bc.jpgd3fb3f0f3c406db6d03b309387ea4cd1.jpg

Opublikowano

Na tym zdjęciu, które wstawiłeś nie za bardzo widać. Czyli masz to samo co na zdjęciach ze strony producenta. Ten pseudo fachura pewnie się dziwił i ostro przeklinał producenta jak musiał tyle korków wkręcić aby zaślepić dodatkowe wyjścia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.