Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zbyt niska temperatura powrotu+częste rozpalanie kotła

tomekstm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, pastor napisał:

a jak zweryfikujesz czy ten nowy spec ma pojecie jak to powinno byc zrobione?

poczytaj inne podobne tematy abys mogl wyciagnac wnioski i sie czegos sam nauczyc

tak na prawdę żadnego nie jestem w stanie zweryfikować, bo się na tym nie znam. Gdybym się na tym znał, nie byłoby tego wątku na forum :) 

Opublikowano
4 minuty temu, tomekstm napisał:

tak na prawdę żadnego nie jestem w stanie zweryfikować, bo się na tym nie znam. Gdybym się na tym znał, nie byłoby tego wątku na forum :) 

dlatego jeszcze raz napisze: czytaj forum i podobne tematy abys sam mogl cos wiedziec.

Przerabiane podobne tamaty sa raz w miesiacu jak nie w tygodniu. Tam sie mozna wiele dowiedziec.

Chyba ze wolisz zadac pytanie i oczekiwac odpowiedzi. W takim razie kazdy kto do ciebie przyjedzie bedzie dla ciebie spec i bedzie robil po swojem ale czy dobrze?

byli juz tacy co kilku specow wzywali zanim posluchali ludzi z forum.

Twoj cyrk zrobisz jak chcesz.

Opublikowano
3 minuty temu, pastor napisał:

dlatego jeszcze raz napisze: czytaj forum i podobne tematy abys sam mogl cos wiedziec.

Przerabiane podobne tamaty sa raz w miesiacu jak nie w tygodniu. Tam sie mozna wiele dowiedziec.

Chyba ze wolisz zadac pytanie i oczekiwac odpowiedzi. W takim razie kazdy kto do ciebie przyjedzie bedzie dla ciebie spec i bedzie robil po swojem ale czy dobrze?

byli juz tacy co kilku specow wzywali zanim posluchali ludzi z forum.

Twoj cyrk zrobisz jak chcesz.

Zacznę od tego że rozrysuje dokładnie schemat, co jak i gdzie, wówczas może będzie to dla Was bardziej przejrzyste

Opublikowano

Najlepiej poszukaj miejsca w piwnicy na bufor ( proste akcesorium, idealne do pracy z kotłem pelletowym).

Opublikowano

Ale ten bufor nie jest tu do niczego niezbędny. Niech najpierw ogarnie to co ma i będzie zadowolony.

Opublikowano

Hydraulik stwierdził że na powrocie nie mam żadnej pompy, dlatego ochrona powrotu nie ma prawa działać. Zalecił też wymiane 4D na 3D i być może zastosowanie sprzęgła. 

Opublikowano

Chyba najprostszy i najtańszy sposób na ochronę powrotu to zawór 3D 55°C.

20191008_090037.thumb.jpg.a664b4f85b3406a5d0ff59173891b052.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dokładnie mam taki u siebie i sprawdza się rewelacyjnie

Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.