maly-7 Opublikowano 20 Września 2019 #1 Opublikowano 20 Września 2019 Witam. Mam problem z Danfoss Eco Bluetooth, a póki co nie doczekałem się odpowiedzi w tej sprawie bezpośrednio od Danfoss. Głowica zainstalowana miesiąc temu, a wydaje się nie pracować prawidłowo. Mimo nastawienia temperatury na 21 stopni, pomiarze głowicy 19.5 – nie puszcza ona ciepła (kaloryfer nadal zimny). Dopiero nastawienie na 23-24 stopnie powoduje otwarcie się zaworu… Wygląda mi to tak, jakby ruch głowicy otwierający i zamykający przepływ ciepłej wody był zbyt mały, nieadekwatny do panujących warunków. Teoretycznie, według producenta, głowica powinna się „nauczyć” regulacji nacisku na trzpień aby prawidłowo regulować temperaturę w pomieszczeniu ale chyba te się tego nie nauczyły. Poniżej fotki zastosowanego adaptera i zrzut z aplikacji.
dream4you Opublikowano 8 Października 2019 #2 Opublikowano 8 Października 2019 znalazłeś rozwiązanie ? mam podobnie - piec gazowy zwykły , nie kondensat, musiałem ustawić na reakcję głowicy na szybkie - i teraz to działa - zauważyłem, że utrzymuje temperaturę o 0,5 stopnia niżej niż zadana ja sobie dodatkowo skomplikowałem życie bo testuje rożne temperatury na piecu i być może głowice ciągle się uczą ale generalnie mam poustawiane 21 stopni na większość pomieszczeń a utrzymuje się 20,5, a kaloryfer raz ciepły za chwile chłodny - takie to dziwne ale może mieć to związek tez samą praca ( być może nieprawidłową ) pieca
maly-7 Opublikowano 8 Października 2019 Autor #3 Opublikowano 8 Października 2019 Jedynym sposobem, aby u mnie działało to wszystko, to ustawienie temperatury na 21.5 stopnia. Wtedy wygląda to tak, jakby działało. Temperatura rzeczywista jest wtedy od 21.0 do 21.5. Jak zmniejszę na 21 stopni, to potrafi się nie załączyć nawet przy 19,5...
dream4you Opublikowano 8 Października 2019 #4 Opublikowano 8 Października 2019 a jaka temperaturę masz na piecu ?
Gość Opublikowano 8 Października 2019 #5 Opublikowano 8 Października 2019 @maly-7 A czy u Ciebie ten trzpień działa prawidłowo ? bo na zdjęciu wydaje się,że trochę za mało wystaje.
maly-7 Opublikowano 8 Października 2019 Autor #6 Opublikowano 8 Października 2019 Temperatura nieznana - ogrzewanie dostarcza ciepłownia z miasta i tak też mam ustawione w aplikacji. Czy trzpień działa prawidłowo? Nie wiem. Mieszkanie nowe (roczne), wprost od dewelopera. Ubiegłej zimy miałem zwykłe termostaty, działały prawidłowo więc wychodzę z założenia, że wszystko zostało prawidłowo wykonane.
Gość Opublikowano 8 Października 2019 #7 Opublikowano 8 Października 2019 1 godzinę temu, maly-7 napisał: Czy trzpień działa prawidłowo? Ściagnij głowicę i wciśnij trzpień-musi odbić do pierwotnej pozycji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.