aikon91 Opublikowano 19 Stycznia 2019 #1 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Czy lepiej jest stosować wyższa temp zasilania a niższy bieg pompy czy nizsza temp zasilania a wyższy bieg pompy. Regulacja biegów jest do 6 ale już na trójce słychać szumy. Co może być tego przyczyna i czy jest to . Obecnie ustawiłem na ok 1,5 stopnia prędkości i zasilam 31-32 stopnie co mi daje temp w domu 22,5 stopnia. Ekonomiczniej wydaje mi się, że było by gdyby dać zasilanie np 29 stopni i 3 bieg pomki lub nawet 4. Tylko ten szum przeszkadza i dlaczego powstaje?
sambor Opublikowano 19 Stycznia 2019 #2 Opublikowano 19 Stycznia 2019 12 minut temu, aikon91 napisał: Tylko ten szum przeszkadza i dlaczego powstaje? Za duże prędkości przepływu albo za cienkie rurki i pozostała armatura np zaw 3-D za mały
aikon91 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor #3 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Rozdzielacz to kan therm seria 77e, jak na zdjęciu. W instrukcji zasilanie i powrót GW 1/2 czy zmieniło by coś gdybym wstawił większe rury doprowadzające i odprowadzające?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.