famiwegiel Opublikowano 16 Stycznia 2019 #1 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Witam , czy wystawiająć fakturę na węgiel dla firmy tj z akcyzą muszę wystawić również paragon ? Dziękuję za odpowidzi .
YaroXylen Opublikowano 16 Stycznia 2019 #2 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Witam. Dla firm nie ma obowiązku wystawiania paragonów, jeśli faktura na osobę prywatną koniecznie paragon załączony do kopii faktury. Pozdrawiam. Yaro
famiwegiel Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor #3 Opublikowano 17 Stycznia 2019 @YaroXylen ok , dziękuję za informację :) Pozdrawiam
Gość Oldek Opublikowano 17 Stycznia 2019 #4 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Drzewiej było tak, że paragon zawsze był spinany z kopią fakturą i właściciel firmy miał obowiązek trzymać kopię faktury wraz z paragonem 5 lat. Osobom bez NIP nie dawało się faktury tylko paragon. Pewnie czasy się zmieniły. Ja dla spokojności bym dopytał w Urzędzie Skarbowym.
famiwegiel Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor #5 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Pojechałam do Urzędu Skarbowego . Mówią że wystarczy sama faktura . Dzięki za pomoc :) Pozdrawiam
YaroXylen Opublikowano 17 Stycznia 2019 #6 Opublikowano 17 Stycznia 2019 9 godzin temu, Oldek napisał: Drzewiej było tak, że paragon zawsze był spinany z kopią fakturą i właściciel firmy miał obowiązek trzymać kopię faktury wraz z paragonem 5 lat. Osobom bez NIP nie dawało się faktury tylko paragon. Pewnie czasy się zmieniły. Ja dla spokojności bym dopytał w Urzędzie Skarbowym. Witam. Klienci ode mnie biorą faktury bez NIP-u, gdyż niektóre banki wymagają od klientów mających kredyty budowlane, faktur(imiennych) za urządzenia usługi, a paragony do tych faktur przyklejam na odwrocie kopii faktury, która pozostaje u mnie przez 5 + 1 lat. Yaro.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.