Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Faktura i paragon za węgiel

famiwegiel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dla firm nie ma obowiązku wystawiania paragonów, jeśli faktura na osobę prywatną koniecznie paragon załączony do kopii faktury.

Pozdrawiam. Yaro

Opublikowano

Drzewiej było tak, że paragon zawsze był spinany z kopią fakturą i właściciel firmy miał obowiązek trzymać kopię faktury wraz z paragonem 5 lat. Osobom bez NIP nie dawało się faktury tylko paragon. Pewnie czasy się zmieniły. Ja dla spokojności bym dopytał w Urzędzie Skarbowym.

Opublikowano
9 godzin temu, Oldek napisał:

Drzewiej było tak, że paragon zawsze był spinany z kopią fakturą i właściciel firmy miał obowiązek trzymać kopię faktury wraz z paragonem 5 lat. Osobom bez NIP nie dawało się faktury tylko paragon. Pewnie czasy się zmieniły. Ja dla spokojności bym dopytał w Urzędzie Skarbowym.

Witam.

Klienci ode mnie biorą faktury bez NIP-u, gdyż niektóre banki wymagają od klientów mających kredyty budowlane, faktur(imiennych) za urządzenia usługi, a paragony do tych faktur przyklejam na odwrocie kopii faktury, która pozostaje u mnie przez 5 + 1 lat.

Yaro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.