xdenisekx Opublikowano 5 Stycznia 2019 #1 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Witam. Chcialbym sie zapytac czy ma racje bytu i pozniejsze uzytkowanie tak zamontowanych rozdzielaczy. Dolny jest tylko do podlogowki 5sekcji wszystkie po okolo 75-80m (na salon dwie dane petle), lazienka 35m, jedno wyjscie to grzejnik lazienka suszenie tylko recznika np. Gorny rozdzielacz tylko 4 sekcje grzejnikow gornych. Moje pytania to -czy poprawnie bedzie dzialac podlogowka z zamontowanym troche wyzej rozdzielaczem - gorny rozdzielacz od grzejnikow na poddaszu czy bedzie poprawnie dzialal( odpowietrzniki na kazdym grzejniku ok 40zeber alu) Bede wdzieczny za wszystkie sugestje. I pomoc. Hydraulik tak zamontowal, a brat mowi ze to nie bedzie dzialac tak jak ma byc.
marwol Opublikowano 5 Stycznia 2019 #2 Opublikowano 5 Stycznia 2019 A czym wejście rury spalinowej do komina obrobił?
xdenisekx Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor #3 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Mowa o rozdzielaczach kolego. Pieca jeszcze brak nie pytam o komin ;-)
sambor Opublikowano 5 Stycznia 2019 #4 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Rozdzielacz podłogówki zawsze musi być wyżej rozłożonych rur czyli to co masz może być . Rozdzielacz grzejników dowolnie pod warunkiem ze każdy grzejnik ma odpowietrznik
gmaj22 Opublikowano 6 Stycznia 2019 #5 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Dlaczego zasilanie grzejnika łazienkowego jest z rozdzielacza podłogówki a nie grzejników? Nie wiem, jak duża jest łazienka, ale 35-metrowa pętla podłogówki na pewno jej wystarczająco nie wygrzeje.
xdenisekx Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor #6 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Witam rozumiem jestem swiadomy ze moze nie wystarczyc.. Wstepnie z podlogowki, pozniej dodatkowy rozdzielacz na dolne grzejniki. Petla ulozone co15cm pex 16 i zajmuje 2/3 lazienki 2,4/3,3m. A co z rozdzielaczami czy tak zamontowane beda spelniac swoja role.
xdenisekx Opublikowano 28 Stycznia 2019 Autor #7 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Witam. Wszystko smiga ladnie hydraulik mysle wykonal jak nalezy. Pozdrawiam I dziekuje za pomoc. Temat mozna zamknac .
Khojdys Opublikowano 16 Marca 2019 #8 Opublikowano 16 Marca 2019 Za rok się okaże! Wiem o co zapytasz, Panowie ratunku koszta mnie zabijają. Pozdrawiam Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.