Skocz do zawartości
IGNOROWANY

jaki piec kupić

packoff

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, chciałem sie dowiedziec jaki najlepiej kupic piec gazowy używany do domu kondesacyny czy  tradycyjny. napewno chciałbym jednofunkcyjny.  Dom z lat 80 typu kostka, zbudowany z pustka ocieplony styropianem  białym 12cm, okna plastikowe 3 komorowe  powierzchnia 130mkw, obecnie założony jest kocioł na paliwo stałe (drewno węgiel), grzejniki żeliwne zeberkowe (bez termostatów), rury stalowe.

Opublikowano

Jasne, że kondensacyjny. Spala mniej jak masz niższa temp.zasilania i powrotu co za tym idzie musisz ocieplic dach/sufit by ciepło nie uciekało.

Opublikowano

To szykuj się wstępnie na zużycie gazu jakieś 10m3 przy takiej pogodzie jak teraz - mówię serio. Bez dobrego docieplenia stropu tak jak kolega wyżej mówi .. nie masz co startować.

Opublikowano

zapomniałem dodac ze strop jest ocieplony styropianem 5 cm, a takze jedna strona domu jest przyklejona do drugiego bo to bliźniak. czy na grzejnikach tych zeliwnych musze zastosowac termostaty. wolałbym nie ruszac tych rur bo sa stare i ciezko by było odkrecic. mozecie polecic jakies firme pieca kondesacyjnego chodzi mi zeby kupic uzywany. dziekuje za odp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.