Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co się martwisz projektant ma pewnie papiery  i "doświadczenie",+ program , którego nie umie obsługiwać.

Dodatkowo  ma obowiązkowe ubezpieczenie od prawidłowo wykonanej roboty, chyba że nie jest projektantem tylko np księgowym.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, sambor napisał:

Co się martwisz projektant ma pewnie papiery  i "doświadczenie",+ program , którego nie umie obsługiwać.

Dodatkowo  ma obowiązkowe ubezpieczenie od prawidłowo wykonanej roboty, chyba że nie jest projektantem tylko np księgowym.

Dlatego właśnie piszę na tym forum i pytam, zobacz mój pierwszy wpis w tym temacie. Mam ograniczone zaufanie i wolę skonsultować instalację z wieloma osobami.

Nie jestem żadnym fachowcem, żebym mógł oceniać projektanta i jego pracę. Pan zrobił na mnie raczej dobre wrażenie, więc nie widzę powodu, dla którego miałbym go od razu mieszać z błotem; jestem zupełnie zielony w temacie hydrauliki.

29 minut temu, sambor napisał:

Największa bzdura jak ostatnio padła na tym forum!,!!!

To jest właśnie taki projektant o którym pisałem bodaj wczoraj - dorwał się do programu a pojęcia nie ma.

Możesz rozwinąć temat?

29 minut temu, odpowietrznik napisał:

Wg mnie dla 10kW podłogi przy delcie 5K rura Cu 28 jest za mała

W takim razie jaką rurę byś dał?

Edytowane przez snhxzr
Opublikowano
26 minut temu, snhxzr napisał:

Możesz rozwinąć temat?

W takim razie jaką rurę byś dał?

Zapłaciłeś za ten projekt to goń projektanta, on ci powinien dać wszystko na papierze jak na tacy i na dodatek odpowiedzieć na twoje pytania.

Jak nie zapłaciłeś to  powiem ci że równie dobrze można ustawić przepływ wg faz księżyca lub lotu jaskółek.

To trzeba policzyć, a liczenie to czas a czas to  ..........

Ja nie zamierzam poprawiać po jakiś nieukach , którym zapłaciłeś.

Jak przez przypadek nie zapłaciłeś to  weź kogoś innego, zapłać mu i powinno być dobrze.- w ramach umowy o dzieło musi ci wytłumaczyć wszystkie aspekty  projektu, tak abyś był w stanie sam to wykonać lub przypilnować  wykonawcę.

Opublikowano (edytowane)

Tak,  zapłaciłem za projekt.

Nie ma problemu z kontaktem z projektantem. Na pytania odpowiada.

Jednak jak sam stwierdziłeś, pisze bzdury (ja tego nie wiem). Możesz mi napisać dlaczego według Ciebie bzdury napisał? 

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, odpowietrznik napisał:

Wg mnie dla 10kW podłogi przy delcie 5K rura Cu 28 jest za mała

Brakuje jednego parametru, dzieki któremu jest to mozliwe: przepływu a w zwiazku z tym cisnienia pompy. ;)

Jest tylko jedno "ale": podłogówka ma pewne ograniczenia w tym względzie, zaś największe opory przepływu.

Edytowane przez gmaj22