Skocz do zawartości
IGNOROWANY

ocena kotłowni

kamil22dst

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, kamil22dst napisał:

IzaTom załóż proszę swój temat, ponieważ robi sie zamieszanie w temacie. proszę moderatora o uporządkowanie

Cześć, myślałem, że to ogólny temat :) dlatego wrzuciłem tutaj żeby nie tworzyć nowych.

Opublikowano
14 godzin temu, g69 napisał:

Do 50 stopni to on właśnie ma pracować w krótkim obiegu.Jak temperatura na kotle wzrasta powyżej 50 stopni powoli puszcza wodę na instalację.Pełne otwarcie chyba przy 60 stopniach.

no to wygląda na to że moja pompka kotlowa nie działa załącza się elektrycznie ale nie zaciąga tej wody przez zawór, to nie zmienia faktu że musze przerobic tą kotłownię zgodnie ze sztuką

Opublikowano

A może zwyczajnie jest zapowietrzona, spróbuj ją odpowietrzyć.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tak dokładnie. Czasem to trzeba zrobić kilka razy.

Opublikowano

Na pracującej a najlepiej weź ją na drugi bieg. Ja po zmianach ostatnio swoją pompę odpowietrzalem 10 minut.

Opublikowano
W dniu 28.11.2018 o 21:58, lechumb napisał:

Na pracującej a najlepiej weź ją na drugi bieg. Ja po zmianach ostatnio swoją pompę odpowietrzalem 10 minut.

odpowietrzałem dzisiaj tą pompkę obiegu kotłowego, powietrze schodziło razem z wodą i ogólnie nie udało mi się odpowietrzyć, ciśnienie spadło prawie do zera. Na chwilę zaczęła ciągnąć ciepłą wodę ale tylko na chwilę. Najgorsze jest to że te powietrze jakby poszło dalej w instalacje, zacząłem odpowietrzać rozdzielaczami i drabinkami ale zabrakło ciśnienia. Jutro dopuszczę wody do obiegu i bedę próbował dalej odpowietrzać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.