Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czy To Tylko Awaria Ślimaka

pangapa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Podejrzewam że temat stary i wałkowany pewnie niejednokrotnie No ale trudno postaram się w krótkich słowach wyjaśnić o co mi chodzi posiadam w domu jednorodzinnym piec marki Defro eko 19 jest to piec z 2008 roku żadnych większych awarii mechanicznych nie było raz była tylko chyba awaria sterownika oraz wymieniłem kondensator podajnika. Od paru dni dzieje mi się taka rzecz że ślimak zaczyna chodzić a po czterech pięciu sekundach blokuje się co powoduje sygnalizację dźwiękową a co za tym idzie węgla do paleniska nie podaje co skutkuje jak wiadomo nie osiąganiem wystarczającej temperatury a w konsekwencji wyłączeniem się piece i tutaj moje pytanie Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy Dodam iż odkręcamy cały podajnik ściągałem go wyciągałem ślimaka smarowałem oliwinem i raczej zapchany nie jest moim zdaniem nie jest to również wina kondensatora który służy raczej do rozruchu więc jakby to był kondensator to ślimak by w ogóle nie wystartował. Bardzo proszę o pomoc Jeżeli ktoś zna się na tym Będę bardzo wdzięczny

Opublikowano

Jeżeli palisz ekogroszkiem to stawiam na zbyt gruby ten ekogroszek.... Próbowałeś palić innym?

Opublikowano

W moim przypadku zrywanie zawleczki, powodowała duża ilość miału.Przesiałem wszystko i problem się skończył.

Opublikowano

Kolano w retorcie było dobrze wyczyszczone z nagarów daj zdjęcie tego ślimaka w jakim jest stanie po tylu latach pracy :D

Opublikowano

Ok jak będę mial chwilę to to zrobie.

Kolanko raczej ok bo jak cos to po troszeczku podaje do góry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.