garrax Opublikowano 11 Marca 2018 #1 Opublikowano 11 Marca 2018 Witam. Jestem posiadaczem bojlera elektrycznego Galmet Norman 60L. Problem polega na tym, że w bojlerze jest bardzo mało ciepłej wody, na tyle że normalnie umyć może się tylko jedna osoba, druga będzie już miała wodę letnią. Problem zaczął się od kiedy moja mama samodzielnie postanowiła zwiększyć ciśnienie ciepłej wody lecącej z kranu, przekręcają zarówno jeden zawór jak i drugi. Wcześniej ciepła woda leciała powoli ale można każdy mógł umyć się w bardzo ciepłej wodzie, teraz ciepła woda leci większym strumieniem, ale tak jak mówiłem jest jej bardzo mało. Zimna woda natomiast "strzela" takim strumieniem że może urwać rękę. W czym może tkwić problem i jak go rozwiązać ? Z góry dziękuję za pomoc.
drewniak Opublikowano 11 Marca 2018 #2 Opublikowano 11 Marca 2018 Za mały bojler i za niska temp. grzania.
mars721 Opublikowano 11 Marca 2018 #3 Opublikowano 11 Marca 2018 Witam .Wrzuć zdjęcie tego boliera i jego podłączenia może coś się rozjaśni....
garrax Opublikowano 11 Marca 2018 Autor #4 Opublikowano 11 Marca 2018 Lewa strona jest podłączona do wody ciepłej, prawa do zimnej.
KamilHydraulik Opublikowano 12 Marca 2018 #5 Opublikowano 12 Marca 2018 Panie kup większy i po kłopocie ja u Siebie miałem taki na działce i było tak jak mówisz jedna osoba ok ale już 2 niestety miała letnią lub zimną wode
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.