Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dostawcy Ekogroszku (Sklepy Internetowe) - Lista I Opinie- Kontakt, Zgodność Z Opisem, Dostawa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 7.06.2018 o 13:39, Oldek napisał:

Groch poleży ze 3 dni na betonie i sprawdzę ile wody wyparuje, teraz towar trzyma wagę idealnie.

Groch poleżakował 24h w słoneczne dni na wygrzanym betonie i po przeważeniu wyszło jak poniżej.
Iskra Wesoła 19,4 kg, ubyło 0,6 kg. z 20 kg. to daje 3%. 150 worków * 0,6 kg. = 90 l. kupionej wody.
Retopal z PGG 23,5 kg. ubyło 1,5 kg. z 25 kg. to daje 6%. 105 worków * 1,5 kg.  160 l. kupionej wody.
Wychodzi że kupiłem sobie  250 litrów wody za  250 zł. Worki były z wierzchu palety, pewnie najsuchsze :)

Opublikowano

A u mnie woda po 2zł/m3, ale... nie jest pakowana.

A tak serio to po kiego grzyba te uchwały paliwowe jak zamiast węgla dalej można wode sprzedawać?

Opublikowano
W dniu 7.06.2018 o 08:29, superenduro napisał:

Zależy mi na jak najdłuższej pracy kotła bez mojej ingerencji. Dlatego Varmo odpada. Kurcze, kusi mnie ten Skarbek za 985 ale macie racje z tą ostrożnością wiec czekam na jakies inne opcje z dostawą do Rabki Zdrój.

Jeśli Skarbek jest z kopalni Bobrek to tu: http://www.wegiel24.info/0/SKLEP/1/PRODUKT/244/Pomaranczowy groch z kopalni Bobrek tylko pod inną nazwą, ale za to ze 200 zł taniej. A widzę że i próbkę 1 worka można sobie zażyczyć.

Gość berthold61
Opublikowano

Ale albo mi się coś pokiciało  , zawsze myślałem że nazwa węgla pieklorz to Chwałowice , źle myślałem ? notabene to teraz będę testował Chwałowice ale tylko 2 worki , na Piaście 50kg grzało CWU 13 dni zobaczymy ile Chwałowice polecą .

Opublikowano

Pewnie masz jakoś blisko do składu i luzem. Ale napiszę że u mnie na lokalu workowany jest drożej niż w przykładowej Karenie. Dla przykładu  Wesoła lokal 967zł. (może to 7 zł. by człowiek ubłagał :) / e-sklep 940zł. , Piast 940zł. lokal. / 900zł. e-sklep. na pytanie dlaczego skład ma drożej niż e-sklep pada odp. a wiadomo co tam spakują do worków. Tak jakbym wiedział co lokalnie spakują do worków. Wybrałem workowany, bo lepiej układa się w kotłowni i nie muszę "wiaderkować" do podajnika.

Gość berthold61
Opublikowano

Ale dziwi mnie cena tego Piasta bo węgiel raczej marnej jakości a wybieranie zimą prawie codziennie wiadra popiołu to nieciekawe zwłaszcza jak ktoś ma mały podajnikowiec to tam praktycznie nie ma miejsca na popiół .

Opublikowano

Myślisz się to bardzo dobry opał wydaje mi się że źle masz coś ustawione ja na tym palniku nie miałem tyle popiołu latem to raz w miesiącu wybierałem

Ale dziwi mnie cena tego Piasta bo węgiel raczej marnej jakości a wybieranie zimą prawie codziennie wiadra popiołu to nieciekawe zwłaszcza jak ktoś ma mały podajnikowiec to tam praktycznie nie ma miejsca na popiół .

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Gość berthold61
Opublikowano

Fakt że to moje początki z podajnikowcem ale to też przerabiałem z zasypowcem kop Ziemowit to praktycznie ten sam węgiel , ale dwa tygodnie paliłem Piastem i po 1 tygodniu wybierałem 1 pełne wiadro popiołu , razem spaliłem 50kg ekogroszku i dwa pełne wiadra popiołu , teraz jadę na Chwałowicach i jutro będzie tydzień a w popielniku nie więc ej jak jedna szufelko popiołu a w dodatku jest mocniejszy a cena praktycznie ta sama , dodam że u mnie w tym maluchu nie ma za bardzo miejsca na popiół więc zimą pewnie i tak trzeba będzie dwa razy na tydzień wybierać , muszę jeszcze skosztować pellet węglowy varmo ileż to z niego jest popiołu bo w moim wypadku mało popielaty ekogroch to mus .

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ZO

W dniu ‎2018‎-‎06‎-‎15 o 10:11, superenduro napisał:

http://www.wegiel24.info/335/Opal-workowany

kupował ktoś coś tutaj? jakie opinie?

Myślę nad Pieklorzem albo Bobrkiem workowanym

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Sklep fajny .Szkoda ze 500zl przesylka

Opublikowano

Mam już wyrobione zdanie o greenpal-u po 2 miesiącach palenia na cwu. Teraz czekam na dostawę od thmh niby pieklorz zobaczymy 950 za tonę z dostawą.

Opublikowano
11 godzin temu, panczo88 napisał:

Mam już wyrobione zdanie o greenpal-u po 2 miesiącach palenia na cwu. 

Tzn. jakie dobre czy złe?

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie super cena 600zł obniżony lekko nadmuch i nic więcej nie potrzeba.Zamówiłem jeszcze 3 tony.

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

Witam,zdradzisz mi tajemnice jak zamawiasz,bo ja od tygodnia próbuje i nic.pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

Loguję się o 6;55 potem odświeżam stronę co 1sek.o7;00 wchodzi miał i jest .Trzeba być naprawdę szybkim:))

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

Dzięki za informację,odświeżasz stronę z miałem, a wystawiają tylko raz czy więcej,bo licznik pokazuje inny stan rano i inny później.

Opublikowano

Dziś widziałem jak to działa. Zrobiłem dokładnie tak jak napisał @panczo88, o 7:00 wystawiono na sprzedaż 5 ton greenpal'a,

za może 5-7 sek, tyle czasu potrzebowałem na wypełnienie pierwszych okien formularza, towaru już nie było. Faktycznie trzeba być b. szybkim i zalogowanym :)

Opublikowano
27 minut temu, segal21 napisał:

Dzięki za informację,odświeżasz stronę z miałem, a wystawiają tylko raz czy więcej,bo licznik pokazuje inny stan rano i inny później.

Wstawiają tylko rano o 7:00 i tylko 10 ton.Tak stronę tylko z miałem.

Opublikowano
9 godzin temu, panczo88 napisał:

Loguję się o 6;55 potem odświeżam stronę co 1sek.o7;00 wchodzi miał i jest .Trzeba być naprawdę szybkim:))

Potwierdzam w ten sam sposób ja też kupiłem.

Opublikowano

witam,wszystko ładnie szło i po chwili pojawił się taki napis 3 nie znajduje się na liście dozwolonych wartości,o co chodzi,zamawiałem przy użyciu tableta,czy co zamówienie to trzeba się od nowa rejestrować,jak się loguje to moje konto jest,pozdrawiam.

Opublikowano

Segal21, pewnie zamawiałeś 3  wory  greenpal ekomiału i podczas zamawiania już ktoś  Cię uprzedził i pokazał się taki komunikat! Sprzedają tylko 10 szt. big bagów, pomyśl ile chętnych jest w Polsce na te 10 sztuk....5 , 100 a może 10000 osób. Kupują nie tylko Ci co są tu na tym forum. Mój kolega zakupił ostatni 5 szt big bagów, a więc trudność na pewno jest,żeby się idealnie wstrzelić, ale jest to możliwe, cierpliwość jeszcze raz cierpliwość i próbować w następny dzień!

Opublikowano

Dzięki za pocieszenie,tez tak przy kawie myślałem że ktoś mnie wyprzedził,raz już miałem taki komunikat ale myślałem że to błąd w tablecie,teraz będę próbować mniej,czy przez dni wolne tez wystawiają?,pozdrawiam.