Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nowa Instalacja I Brak Ochrony Powrotu, Co Zrobić?

zodi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście, ze tak :) 

Opublikowano

Jest to możliwe, jeśli bojler jest podłączony przed zaworem 4D. Dlatego ja wolę montować zamiast pompy cwu elektrozawór kulowy NC.

PS: zodi - zrób najlepiej zdjęcie jak to teraz wygląda. Szczegół włączenia zasilania i powrotu cwu. Czuję że powrót cwu został wpięty do rury w części ssawnej pompy kotłowej.

Powrót cwu jest wpięty ostatni czyli za pompa kotłowa. Tylko zasilanie cwu jest przed 4d. I czemu podłoga tak skacze gdy pompa kotłowa się wlancza
Opublikowano

To jakiś twór  pseudo instalacyjny.

Nie ma nic wspólnego ze schematem podanym w poście #50

Jeżeli to jest wykonane tak jak narysowałeś to nie ma prawa działać

Ponadto miały być zdjęcia i  na dodatek miałeś wywalić zawory zwrotne klapowe , które miały być zmienione na sprężynowe.

Opublikowano

Nie jest jak na schemacie, nawet na niego nie spoglądając...Przykład pierwszy z brzegu, przy samym kotle: ma być najpierw zbiornik wyrównawczy, potem odejście na 4D i następnie odejście do CWU.

Opublikowano

Ja już wymiękłem w tym temacie - zmęczenie materiału.

Sambor - nie wymiękaj warszawiacy to twardzi ludzie niejedno wytrzymali. ;)

Opublikowano

Ja już wymiękłem w tym temacie - zmęczenie materiału.

Ciężko ci coś konstruktywnego napisać i lepiej pisać nic niewnoszace posty.

Zakładam się że sam nie wiesz co jest i wolisz się teraz wyautować niż wymyślać co z tym zrobić.

Opublikowano

To się nazywa 'wdzięcznosc'

Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja również wymiękam w tym temacie. Chciałem naprawdę pomóc...

Opublikowano

Ooo znalazł się następny winny :)

Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka

Gość berthold61
Opublikowano

Bo wymyślacie jakieś paskudne drogie zawory 3D,4D a wystarczyło obieg bojlera wpuścić na powrót i ile na wyjściu tyle na powrocie :D :D

Opublikowano

Ale 

Bo wymyślacie jakieś paskudne drogie zawory 3D,4D a wystarczyło obieg bojlera wpuścić na powrót i ile na wyjściu tyle na powrocie :D :D

czy to nie będzie działać w chwili załączenia pompy cwu ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.