Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Menu Serwisu Sterownik Tech St-580

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy mam kilka pytań odnośnie menu serwisu udało mi się w niego wejść po wpisaniu kody i po za samymi ust alarmów zauważyłem dwa ciekawe ust mianowicie ust typu moc kotła do wyboru 15kw,19kw,25kw,35kw i 40kw u mnie było oznaczone na 15kw ale nie wiem o co chodzi w tym ust a drugim ust jest nadmuch a w nim pełno podpunktów typu min obr nadmuchu max obr nadmuchu min rozruch nadmuchu i max rozruch nadmuchu i tego typu ust wie może ktoś czy w tym menu serwisu jest coś ciekawego do ust aby uzyskać jakiś efekt i o co chodzi w tych ust.? jeśli pomoże wam to mogę spisać całą legendę tych ust. Z góry dzieki pozdrawiam 

Opublikowano (edytowane)

Hejkolego a jaki masz kocioł ? jakiej mocy , co ten sterownik obsługuje? bo nie napisałeś. Ja mam Defro Komfort EKO PZ 15 kW i ten sterownik. I właśnie tak jak u Ciebie te 15kW w menu serwisowym oznacza że ten palnik (U mnie ekoenergia żeliwny) co masz dedykowany jest da mocy wymiennika właśnie 15kW. Dalsze ustawienia to są ustawienia procesu spalania paliwa w z tzw. PIDem. Tam uprawiasz pod "siebie" parametry tak aby spalanie było jak najbardziej efektywne w stosunku do zapotrzebowania na ciepło.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

witam kolego posiadam kocioł dworek bis 32kw ogrzewanie tylko mieszkania same grzejniki bez bojler i podłogówki u mnie właśnie w ustawieniach kotła było oznaczone 15kw zmieniłem to na 32kw czyżby to mogło zmienić wydajność palenia.? palenisko również ekoenergia tylko że to większe:) a wchodziłem w menu serwisu w opcję nadmuch bo to wymaga wpisania kodu 5163.?

Opublikowano

zrobiłem fotki tych ust które mnie właśnie ciekawią :) i po wpisaniu kodu po którym ujawniło sie menu serwisu moc kotła jest jeszcze wybór retoryki- zwykły lub obrotowy o co w tym chodzi.?:)

post-75116-0-44254100-1508349622_thumb.jpg

post-75116-0-42336200-1508349631_thumb.jpg

Opublikowano (edytowane)

Retoryki? Chodzi pewnie o palnik tzw.retorta jest stała i obrotowa zależy jaką masz ? Obrotowa tzn , że "korona palnika " w trakcie ruchu ślimaka obraca się . Kurczę a nie masz instrukcji do tego kotła? Tam pewnie masz wszystko opisane.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

mam instrukcję do sterownika ale pod podpunktem menu serwisu napisane jest że coś tam serwisem zajmuję się firma tech-sterownik i tyle :/ a coś z tych ust ze zdj ogarniasz.?:)

Opublikowano

kurde no całkiem inny :/ a orientujesz się może o co chodzi z tymi ust mocy pieca.?