Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Im bardziej otworzysz rozetkę przy zamkniętym PP tym dłużej będzie się palić i tym bardziej nie będzie widać dymu, bo powietrze rozcieńczy spaliny.

Ale nie będzie to ekonomiczne spalanie.

Edytowane przez heso
Opublikowano

Może pląc węglem może tak jest ale przy drewnie dostarczenie PW o wiele lepiej dopala spaliny.

  • 3 lata później...
Opublikowano
W dniu 5.02.2017 o 15:52, Gość witek1234 napisał:

Miał pójdzie ale palony od góry przy pomocy rury napowietrzającej. Paląc na miarkowniku mechanicznym każda ilość miału to problem,bo tłumi przepływ PP. Przy zastosowaniu nadmuchu mogę wymieszać węgiel z miałem w proporcji 2/1 i jest OK. Lata całe paliłem groszkiem ,potem O II i może dlatego podchodzę do zwykłego orzecha jak do jeża <_< . Ogólnie w tym sezonie kupiłem pierwszy raz O I i denerwują mnie te duże kawałki bo muszę zasyp sensownie ułożyć, kilka kawałków większych, reszta mniejsze. Zabiera mi to czas a nie zauważam by stałopalność jakoś widocznie wzrosła.No i drobniejszej frakcji można więcej zasypać.

pale praktycznie codziennie od góry ale nie jestem zadwowolony ze spalania ale tak jak napisałes rano bardzo mam wychłodzony dom i to jest napewno problem

Opublikowano

Pisz w tamtym temacie bo nie ma sensu pisać w dwóch o tym samym problemie.:)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.