johnmoe Opublikowano 19 Listopada 2016 #1 Opublikowano 19 Listopada 2016 Dzień dobry panowie! Jest problem. Kupiłem ostatnio sosne i stoczyłem prawdziwą batalie z rozpaleniem tego drzewa, nie udawało mi się, aż wpadłem na super inteligentny pomysł, a mianowicie pójść do garażu po rozpuszczalnik i zakropić tym drzewo. Plan wydawał się doskonały, więc zabrałem się do realizacji. Zacząłem kropić rozpuszczalnikiem, aż nagle ogień zajął zakrętkę. Ze stresu zacząłem machać energicznie butelką, w celu zgaszenia ognia, ale polało się na ziemie, więc w tę pędy wrzuciłem szklaną butelkę z rozpuszczalnikiem do palącego się wnętrza pieca i szybko odciąłem dopływ powietrza. Co teraz? :huh:
Andrzej_M_ Opublikowano 19 Listopada 2016 #2 Opublikowano 19 Listopada 2016 @johnmoe swego posta napisałeś o 20:12. Napisz jeszcze jednego posta, to będziemy przynajmniej wiedzieli, że nic poważnego Tobie się nie stało. ps. Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einstein
astan67 Opublikowano 19 Listopada 2016 #3 Opublikowano 19 Listopada 2016 Chyba juz nic nie napisze Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
oman7 Opublikowano 19 Listopada 2016 #4 Opublikowano 19 Listopada 2016 Minęły dwie godziny i cisza. Po za tym dla mnie mistrzostwo kaskaderstwa używać rozpuszczalnika do rozpalki.
Juzef Opublikowano 19 Listopada 2016 #5 Opublikowano 19 Listopada 2016 Gdyby miało być źle to nawet pierwszego posta nie zdążyłby napisać.
sambor Opublikowano 19 Listopada 2016 #6 Opublikowano 19 Listopada 2016 Ale jest kandydatem do Nagrody Darwina
Hermogenes Opublikowano 20 Listopada 2016 #7 Opublikowano 20 Listopada 2016 Przeczytałem ten opis 2 razy nigdzie nie jest napisane jakim rozpuszczalnikiem kropił to drewno ,zapaliła się tylko nakrętka może w butelce była np. woda ona też jest rozpuszczalnikiem.poz Hermogenes
hektoras Opublikowano 21 Listopada 2016 #8 Opublikowano 21 Listopada 2016 Dzień dobry panowie! Jest problem. Kupiłem ostatnio sosne i stoczyłem prawdziwą batalie z rozpaleniem tego drzewa, nie udawało mi się, aż wpadłem na super inteligentny pomysł, a mianowicie pójść do garażu po rozpuszczalnik i zakropić tym drzewo. Plan wydawał się doskonały, więc zabrałem się do realizacji. Zacząłem kropić rozpuszczalnikiem, aż nagle ogień zajął zakrętkę. Ze stresu zacząłem machać energicznie butelką, w celu zgaszenia ognia, ale polało się na ziemie, więc w tę pędy wrzuciłem szklaną butelkę z rozpuszczalnikiem do palącego się wnętrza pieca i szybko odciąłem dopływ powietrza. Co teraz? :huh: Człowieku co ty tutaj wypisujesz !!!! JAKI MASZ CEL TEJ PROWOKACJII ???????? Mógłbym Ci dokładnie wyjaśnić (od początku lat 80 w tej branży i ciągłe kształcenie) - ale po co ???? Takie jątszenie i prowokowanie nie prowadzi do żadnego celu - bo ani to dydaktyczne ani życiowe (powyżej już przedmówca napisał). A idąć tą drogą - WSADZ GŁOWĘ DO KOTŁA WÓWCZAS BĘDZIESZ NIE TYLKO WIEDZIAŁ ALE I WIDZIAŁ !!!!!! - Powodzenia
MIQ Opublikowano 21 Listopada 2016 #9 Opublikowano 21 Listopada 2016 Co teraz? Myślę, że autor osiągnął już swój cel. Temat można śmiało zamykać.
marcus312 Opublikowano 21 Listopada 2016 #10 Opublikowano 21 Listopada 2016 Ja mysle ze takich przypadków rozpalania czy wspomagania palenia cieczami palnymi i wybuchowymi jest wiecej sa nawet ogolnie dostepne np rozpałki do grila te ciekłe w butelce wystarczy tym spróbować podlać na płomien i korek wystrzeli jak z szampana a płomien mamy na butelce można go zdmuchnac albo przykryc ale w panice róznie to bywa ;) :D
Hogan Opublikowano 21 Listopada 2016 #11 Opublikowano 21 Listopada 2016 A ja myślę, że to po prostu dla beki napisał jakiś dowcipniś i teraz śmieje się w kułak czytając wpisy osób, które potraktowały temat poważnie. Chyba nawet kogoś to rozbawiło, bo jak inaczej rozumieć dwie pozytywne oceny posta? To może - tak przed zamknięciem tematu - teraz JA: PRZYCZEPIŁEM SOBIE SKRZYDŁA! LATAM!!! Proszę o plusiki gdyż niesamowicie mi na nich zależy. :P
marcus312 Opublikowano 21 Listopada 2016 #12 Opublikowano 21 Listopada 2016 Takich latajacych to juz pełno jest ;) :D albo ten
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.