Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Verbomat- Nowe Podejście Do Procesu Spalania. Testy

energotop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niekoniecznie się wydaje, dobrze ustawiony dwustan spala najmniej.

Co do spieków, trzeba by poobserwować kiedy je tworzy, czy na mocy małej czy dużej. Zbyt silny przedmuch może takie efekty dawać.

Opublikowano

Miał taki jest.. trochę groszków, trochę pyłu. Wg mnie to co się tam tworzy, nie kwalifikuje się pod spieki :rolleyes: Lekki popcorn, nie ma się czym przejmować.

Opublikowano

Ster wrócił z serwisu  w wersji oprogramowania 0.0.36 i wszystko chodzi jak trzeba. Z uwagi na brak czasu podpiąłem go na razie na sucho w najniższym punkcie kotłowni to przynajmniej sprawdzę jak z tym moim Wifi  a kocioł dalej napędza mój zwykły sterownik aktualnie w dwustanie.  Mam nadzieję, że w niedzielę znajdę chwilę i go podepnę do kotła :)

Opublikowano

No i piknie.

Na przyszłość jest prośba: gdy komuś zawiśnie net na dłużej niż kilka minut, proszę nie wyłączać stera, ani nie resetować bramki softem.

Wziąć mały śrubokręt, zewrzeć na moment styki reset na płycie, i dać znać, czy komunikacja wstała.

Opublikowano

Ster wrócił z serwisu  w wersji oprogramowania 0.0.36

ooo ja też chcę :D  :D  :D  :D

a tak na serio to kiedy będzie ogólnodostępny

Opublikowano

Już możesz go mieć, ale nic nie wnosi ciekawego :) Zauważ, że ja mam niższy niż Ty. Jak będzie coś ciekawego to zaraz dostaniecie.

Opublikowano

nie wiem jaki masz bo stracił się mnie z obserwowanych

jak nie ma nic nowego to poczekam 

myślałem że będzie już miał czujnik wewnętrzny :)  :)  :)

Opublikowano

Nie, v.36 ma tylko małe poprawki związane z adresem serwera.

Też czekam na cz. wewn. i nie tylko. Był obiecany na połowę listopada, zobaczymy.

Opublikowano

Skoro tak, to automat nie pracował optymalnie ;)

Bo wnioskuję, że nie było czysto i spalałeś dużo więcej.

Opublikowano

Dobrze mówisz

Na manualu mam 3sek pod czas 28 czesciej rusza tym popkornem i jest czysto w kotle dmuchawa na 34 jakos tak

Cosik moze nie umie go ustawic na automacie trzeba by zakupic net zeby

można bylo zalukac zdalnie

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nic nie stoi na przeszkodzie, byś ustawił przerwę krótszą niż domyślne 40sec. Ale cały czas pisałeś, że nie chcesz aby się odstawiał.

To raczej w drugą stronę trzeba było iść :)

Opublikowano

Mialem na 38 na automacie

Ogolnie jak twozyl super speki to w kotle czysto jak mu ograniczalem powietrze na min to przestawal mocno spiekac ale w kotle bylo znosnie bede z tym walczył

Na dwustan dalem w ramach testu i nie ukrywam ze jestem pozytywnie zaskoczony jest siwo

Opublikowano

Obawiam się, że z miałem nie wygrasz w tej grze. A to przez stosunkowo dużą zawartość części niepalnych, za to niskotopliwych.

Opublikowano

Zamowie net to powalczymy z tym miałem

Dzis zabiła kocioł duza bryla popiolu na retorcie tak sobie natwozyl popkornu ze zdechł

Ostatnio zasypalem moj piec nadmuchowy ten w warsztacie tym mialem i tez byl popkorn na rynnie ale bylo znosnie

Opublikowano

Masz foto tego tworu ? Mówiłem Ci, że węgle piast/ziemowit nie tolerują nadmiernego wiatru ?

Ale jest jeszcze coś. Można tak dowalić powietrza, że spali szlakę na pył. Ale tanio nie będzie.

Opublikowano

Po prostu ster nie lubił mojej kotłowni i to on był na banicji. Teraz na razie mi się podoba - zobaczę co nabroi do rana.

Opublikowano

Hello spieki syn wywalil z popiolem dzis wiekszy problem zapomnialem zasypac gnoja i zdechl hee

Ale rozpalony

Slimak auto

Min dmuchawa na 7 max na 40 pod 4s przerwa 39

Moc dmuchawy 31

W parametrach slimak auto tak jak bylo wczesniej

Opublikowano

Damian normalnie spamujesz temat ;)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tak więc pali się - cały czas w trybie ciągłym bez odstawiania <_<

Fotki palnika i wymiennika w załączeniu :

post-25873-0-76905000-1509387911_thumb.jpg

post-25873-0-44120600-1509387923_thumb.jpg

post-25873-0-85912500-1509387936_thumb.jpg

post-25873-0-23743300-1509387947_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.