Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #526 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Dostałeś ster, że będziesz go testował na różne sposoby, to testuj a nie cuduj. A że tatar jest dobry to już dawno wiadomo. Ale nigdy nie będzie miał neta, a to teraz dla klienta chyba ważniejsze, niż to czy umie spalać.
bernard Opublikowano 31 Grudnia 2016 #527 Opublikowano 31 Grudnia 2016 wiem wiem-a teraz czas na jednego i nie tylko najlepszego w nowym roku
Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #528 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Jak już tu życzenie lecą, to ja wszystkim: Spokojnego 2017 życzę ! :)
Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #529 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Jacek, już się rozłączyłeś ? :( Jakieś podsumowanie wrzucisz ?
karoka65 Opublikowano 31 Grudnia 2016 #530 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Na SPP można próbować to spalić dążąc do maksymalnie równej pracy kotła z niezbyt wielkim % mocy - tak koło 30%. Czasem się udaje. Trzeba dobrze pokombinować dawką, wiatrem i ogranicznikami mocy i spalin i zrównoważyć instalację tak żeby nie dostarczała niespodzianek. Jednak każde większe zawahanie które go wepchnie na moce rzędu 60 - 70% i każda odstawka spowoduje że spiek się zacznie tworzyć. I wtedy już dupa bo jak spiek w głębi palnika się urodzi to i urośnie a wtedy rozchwieje temperaturę kotła i moc tak że cała zabawa na nic. Kobra to Ciebie bolec dodaje w gratisie ze swoim sterem? :) Szczęśliwego Nowego Roku.
bodziasty Opublikowano 31 Grudnia 2016 #531 Opublikowano 31 Grudnia 2016 A że tatar jest dobry to już dawno wiadomo. No baaaaa Bawić się chłopaki Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #532 Opublikowano 31 Grudnia 2016 No co Ty Bodzio, puste flaszki na fotce ? ! Ja się bawię... ein liter Jima konczę, i zaraz odkręcam zwei :P Takie kawalerskie życie... B)
marcus312 Opublikowano 31 Grudnia 2016 #533 Opublikowano 31 Grudnia 2016 W nadchodzącym Nowym Roku idź do przodu krok po kroku niech cię nadmiar kasy męczy i niech fiskus cię nie dręczy. Niech rodzina żyje w kupie, resztę miej głęboko w d... .
bodziasty Opublikowano 31 Grudnia 2016 #535 Opublikowano 31 Grudnia 2016 No co Ty Bodzio, puste flaszki na fotce ? ! Ja się bawię... ein liter Jima konczę, i zaraz odkręcam zwei Takie kawalerskie życie... B) Nie jest tak źle Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
kobra64 Opublikowano 1 Stycznia 2017 #536 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Kobra to Ciebie bolec dodaje w gratisie ze swoim sterem? :) Szczęśliwego Nowego Roku. Ja jestem zawsze gotów do pomocy. Parę osób skłoniłem do wyboru tego stera i czuję się wobec nich zobowiązany. To dobry ster jest.
kobra64 Opublikowano 1 Stycznia 2017 #537 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Jacek, już się rozłączyłeś ? :( Jakieś podsumowanie wrzucisz ? Zapraszam do siebie. Serdecznie. Rynna to trudny palnik, ale spróbować można. Jestem gotowy i zapraszam.
kobra64 Opublikowano 1 Stycznia 2017 #538 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Kobra to Ciebie bolec dodaje w gratisie ze swoim sterem? :) Szczęśliwego Nowego Roku. Tak jakoś mam, że lubię pomóc.
energotop Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor #539 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Wszystkiego najlepszego "zboczeńcy kotłowi" ;). Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
bernard Opublikowano 1 Stycznia 2017 #540 Opublikowano 1 Stycznia 2017 hm zboczeńcem powiadasz-lepsze takie jak chlanie piwska dziennie pod sklepem :P
Gość vmilo Opublikowano 1 Stycznia 2017 #541 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Nie jest tak źle Fajna ta czarna z lewej... wolna ? :P
Gość vmilo Opublikowano 1 Stycznia 2017 #542 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Ja jestem zawsze gotów do pomocy. Parę osób skłoniłem do wyboru tego stera i czuję się wobec nich zobowiązany. To dobry ster jest. Oki. A gdyby - podkreślam, gdyby się okazało, że IE jest też dobry, to napiszesz to ? Bo jeśli chodzi o poszukiwanie rozwiązań, to bliżej mam do bolca :rolleyes:
caffe23 Opublikowano 1 Stycznia 2017 #543 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Jacek, już się rozłączyłeś ? :( Jakieś podsumowanie wrzucisz ? Tak, sterownik jest już odłączony i przygotowany do wysyłki. Nie chciałbym się powtarzać. Chyba wszystko napisałem w swoich poprzednich wpisach. Ja osobiście jestem zadowolony z przeprowadzonych testów i mogę tylko polecić wszystkim ten sterownik. Bardzo dobrze radził sobie z trudnym, spiekającym miałem. Na miśku, choćbym się zesrał to nie uzyskam tak stabilnej pracy i równych wykresów. Żałuję trochę, że nie przetestowałem go z ustawieniami takimi, aby przechodził w tryb podtrzymania ale dopiero teraz przyszło mi to do głowy. U mnie w lecie w ciągłym podtrzymaniu, dopóki nie włączy się pompa CWU, grzany jest 200l. baniak z wodą na zasadzie grawitacji. Szkoda również, że za oknem nie było -20 stopni mrozu aby sprawdzić na wysokich mocach. Ostatnie dwie doby sterownik prowadził kocioł na mocy min. 60% - max. 80% Już w tym momencie nie mam żadnych zastrzeżeń a przecież sterownik jest jeszcze w fazie rozwojowej. Na chwilę obecną mogę się tylko przyczepić za brak możliwości podglądu oraz sterowania przez Internet. Troszkę przestarzały wygląd w niczym mi nie przeszkadza. Do kotłowni pasuje :) Jest wysokie prawdopodobieństwo, że gdyby sterownik z pełnym wyposażeniem (sterowanie przez Internet) mi się spodobał to zagościłby na stałe w mojej kotłowni i pracowałby zamiast sterownika eCoal. Algorytm spalania jest SUPER!
Gość vmilo Opublikowano 1 Stycznia 2017 #544 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Dzięki za zbiorcze podsumowanie :P Myślę, że niedługo będziesz miał okazję zobaczyć dostęp zdalny. Na razie nie mogę pokazać.. Co do podtrzymania; najlepiej mi wychodziło bez trybu podtrzymania, czyli max długi czas oczekiwania, tak by wcześniej odpalał tryb grzania z rozruchem i dopalaniem oraz ograniczeniem mocy do 70%.
sambor Opublikowano 1 Stycznia 2017 #545 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Powiedzcie mi tak jak laikowi - czy jak zmieniacie ster to przepisujecie nastawy ze starego stera czy wszystkie są nowe, inne. :) Dodatkowo jakie "zestawy palnika i dmuchawy " ten ster najlepiej obsługuje?- to np ważne dla tych którzy chcą zmienić złe na "mniej złe"
Gość vmilo Opublikowano 1 Stycznia 2017 #546 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Nie... nie da się "ot tak" wklepać nastaw z innego stera, tu trzeba trochę więcej opcji obsłużyć. Dlatego wg. mnie jest dość trudny na początku. Powinien obsłużyć każdy zestaw, ale dotychczas sprawdzaliśmy na brucerowatych. Daje radę burnerowi, a to największy gniot w zestawieniu :> Będę miał okazję rynnę sprawdzić, a i za jakąś fajką się trza rozejrzeć.
caffe23 Opublikowano 1 Stycznia 2017 #547 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Dopiszę jeszcze swoją konfigurację na jakiej pracował sterownik bo nie było wszystko jak w oryginale.Kocioł OE+10kWZ kotła wyrzucony ruszt i deflektor.Palnik Burner-s z dodatkowymi nacięciami nadmuchującymi i ślimakiem pozbawionym zwojów w części palnika.Dmuchawa DM32SF a nie jak wyposażony fabrycznie w WPA07Dodatkowo w kotle dorobione dosuszanie zbiornika.W miejscu drzwiczek rewizyjnych komina założony regulator ciągu kominowego. Ustawiona wartość 20Pa.
energotop Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor #548 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Widziałem swego czasu projekt strony. Bardzo przejrzysta i dostępna. Bez zbędnych bajerów. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
gmaj22 Opublikowano 1 Stycznia 2017 #549 Opublikowano 1 Stycznia 2017 A jest możliwość edycji "głębszego" poziomu menu?
Gość vmilo Opublikowano 1 Stycznia 2017 #550 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Nie bardzo rozumiem o co pytasz...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.