kasynic Opublikowano 30 Stycznia 2015 #1 Opublikowano 30 Stycznia 2015 witam Odrazu chciał bym przeprosić za błache pytania i za rysunek własnoreczny :) zamierza zamontować w domu w którym było palone w piecach kaflowych na c.o fundusze ograniczone :( lekwiduję piec kuchni na piec wolno stojący z płaszczem wodnym "Płaszcz wodny o mocy 17kW[/size]" od pieca prowadzę 1 calowe rury do naczynia zbiorczego i pompy oraz rozdzielacz 3 obwodowy pex 20 od niego do 3 pokojów do rozdielacz 2 obwodowe pex 16 odnich do grzejników Mam nadzieje że zrozumiale napisałem i poniżej mój schemat :rolleyes: ps.wszystko na parterze naczynie zbiorcze jak najwyżej
henryk1953 Opublikowano 30 Stycznia 2015 #2 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Witaj!!! Co to za piec?-typ i jaką powierzchnię będzie ogrzewał? Czy to budynek jednorodzinny? czy mieszkanie w budynku wielorodzinnym? pozdrawiam.henryk1953
kasynic Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor #3 Opublikowano 30 Stycznia 2015 jak jest napisane 17kw płaszcz wodny opal wegiel parter mój dom bardziej mi chodzi czy schemat jest dobry
kasynic Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor #4 Opublikowano 31 Stycznia 2015 poczytałem i poprawki wrowadziłem co wy na to ? 1-Piec wolno stojący płaszczem wodnym o mocy 17kw – dużo takich na popularnej stronie aukcyjnej, co ważne wychodzą końcówki na 1 cal 2-trójnik 3-Naczynie wyrównawcze na 30 l 4-OBEJŚCIE POMPY 1'' BYPASS POMPA IBO POZIOM 5-Zawór mieszający czterodrogowy 4D DN25 1' mieszacz 6-ROZDZIELACZ MOSIĘŻNY PREMIUM 3 SEKCJE wyjscie na rury pex 20 7-Zawór na dalsze roszczenie instalacji na bojler Chcę do rozdzielacza i naczynia użyć rur stalowych 1 cala czy to nie za mała średnica?
pasik1002 Opublikowano 1 Lutego 2015 #5 Opublikowano 1 Lutego 2015 ten bypass nie jest ci do niczego potrzebny wystarczy sama pompa i i filtr grawitacja i tak nie bedzie działać ZR nie jest potrzebny
kasynic Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor #6 Opublikowano 1 Lutego 2015 Pardom za marudzenie, teraz będzie dobrze? pompę morze na dole dać? -- Przed wejściem do pieca za trójnikiem oznaczenie 8
pasik1002 Opublikowano 1 Lutego 2015 #7 Opublikowano 1 Lutego 2015 mniej więcej coś takiego oczywiście przed pompą filtr i zawór
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.