julo23 Opublikowano 30 Grudnia 2015 #76 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Ja mam st-505 Dołożyli coś nowego w porównaniu do ST-500 ? bo na stronie producenta wydaje mi się że są takie samy opisy. Jedynie chyba inny jest ekran do logowania. Może więcej parametrów potrafi odczytać ? Ale to pewnie też sterownik pieca musi mu to umieć pokazać... jak znam życie.
gilal Opublikowano 30 Grudnia 2015 #77 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Dołożyli coś nowego w porównaniu do ST-500 ? bo na stronie producenta wydaje mi się że są takie samy opisy. Jedynie chyba inny jest ekran do logowania. Może więcej parametrów potrafi odczytać ? Ale to pewnie też sterownik pieca musi mu to umieć pokazać... jak znam życie. Nie wiem jak jest z st-500, ale wydaje mi się że będzie to samo. Jest nowa stronka "emodul.pl" ale z takimi ustawieniami na razie nowsze sterowniki na pelet. Pisał pan z tech-a, że będą zmiany dla sterowników K1 pod st-505 (bo ja mam stetownik K1PRv2 z piecem defro) tak koniec luty-marzec. Ale jak wejdziesz na tą stronkę i kliknij na konto testowe :) normalnie wszystko można ustawiać :) Jak tak będzie to będzie super
radziuszkaa Opublikowano 4 Stycznia 2016 #78 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Witam wszystkich, Koledzy zastanawiam się nad zakupem modułu internetowego, mam kocioł defro duo uni 25kw.Najbardziej interesującymi parametrami jakie mnie interesują to: temperatura bieżąca kotła temperatura podajnika poziom paliwa w zasobniku temperatura na sterowniku pokojowym (temperatura w pomieszczeniu) Natomiast zdalnie wpływać na pracę sterownika: rozpalanie/ wygaszanie kotła zmiana trybu pracy (pompy równoległe, ogrzewanie domu, tryb letni) zmiana temperatury zadanej kotła Proszę o informację, czy takie funkcje posiada ww moduł internetowy z firmy Tech, oraz czy platforma do sterowania jest dostępna z poziomu aplikacji na smartfony (konkretnie na iphona) Z góry dziękuje za mini recenzje.
gilal Opublikowano 4 Stycznia 2016 #79 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Witam. Mam ST-505 i tak: temperatura bieżąca kotła /TAK temperatura podajnika /TAK poziom paliwa w zasobniku /TAK temperatura na sterowniku pokojowym (temperatura w pomieszczeniu) /TAK I dalej: rozpalanie/ wygaszanie kotła /NIE zmiana trybu pracy (pompy równoległe, ogrzewanie domu, tryb letni) /TAK zmiana temperatury zadanej kotła /TAK wejdź tu http://emodul.pl i kliknij na konto testowe :) Mam sterownik K1PRv2 i mają być wprowadzane zmiany w sterowniku, żeby moduł logował się z nim i z tą stronką. Jak tak by było to mamy całkowity dostęp do sterownika przez net :) Pozdrawiam
radziuszkaa Opublikowano 4 Stycznia 2016 #80 Opublikowano 4 Stycznia 2016 gilal dzięki za szybką odpowiedź dopytam jeszcze o aplikację na smartfony, jest takowa? wiesz coś na ten temat? też mam sterownik K1PRv2 masz pogodówkę z siłownikiem i termostat pokojowy?
gilal Opublikowano 4 Stycznia 2016 #81 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Spoko :) Jest aplikacja na android i działa. Tak, pogodówkę, zawór 4D z siłownikiem i panel pokojowy SPK LUX
pRZeMoo Opublikowano 5 Stycznia 2016 #82 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Pewien wpis uzytkownika ktory dokonal zmiany na nowszy lepszy modolcyt : techsterowniki ***** klientów, gdyż reklamują swój produkt jako uzupełnienie możliwości ST-500, gdyż ten moduł ma tylko podstawowe funkcje i rozpisują, że wersja 505 będzie lepsza i pozwoli na lepsze nadzorowanie pieca z poziomu komputera - jednak jest to tylko mydlenie oczów klienta ST-505 nie umożliwia rozszerzenia zakresu funkcji sterowania piecem - gdyż mam sterownik z 2015r i jak stwierdził producent tech - sterownik jest za stary - totalna bzdura - tego nie ma nigdzie w opisach broszur, że sterownik nie będzie współpracował z najnowszymi modułami jest to naciąganie klienta na nowe funkcje, których i tak moduł nie zrealizuje - gdyż po kontakcie z dzialem technicznym producenta pisze, że te funkcje tylko mogą być realizowane w sterownikach pieców pelletowych ... zabolało mnie to bo gdyż sprzedałem moduł st-500 za 350 zł (kupywałem za 533), zakupiłem z myślą o rozbudowanych możliwościach ST-505 za 456 zł - i nic nie zyskałem, a dołożyłem jeszcze 100 zł do interesu NIE POLECAM TEGO MODUŁU, zalecam przed kupnem modułu kontakt z dzialem technicznym producenta czy ten sterownik spełni wasze oczekiwania i zrealizuje wszystkie funkcje
gilal Opublikowano 6 Stycznia 2016 #83 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Panowie możecie zalogować się na stronkę ? Sprawdzałem moduł, hasła i nic się nie zmieniło, a zalogować się nie mogę.
gilal Opublikowano 6 Stycznia 2016 #85 Opublikowano 6 Stycznia 2016 dzięki, hasło dla modułu mogę zmienić, a już dalej nie. Czyli to coś sie dzieje w Tech
oman7 Opublikowano 6 Stycznia 2016 #86 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Albo zminieja program dla modułów albo mają daremny serwer.
radziuszkaa Opublikowano 6 Stycznia 2016 #88 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Spoko :) Jest aplikacja na android i działa. cześć gilal, dzięki za odpowiedź, czyli rozumiem że jesteś zadowolony. całe to oprzyrządowanie chyba nieprzyczynia się do ekonomi spalania, co? jak uważasz? tylko do komfortu użytkowania- to moje zdanie? napisz proszę jak nazywa się aplikacja na smartfony bo nigdzie nie mogę "odkryć" tajemniczej nazwy pozdrawiam
gilal Opublikowano 6 Stycznia 2016 #89 Opublikowano 6 Stycznia 2016 tylko do komfortu :) No jak będzie tak jak na " http://emodul.pl " to tam będziesz mógł już sobie poustawiać . O ile to będzie dzałało. Dzisiaj nie mogę nawet się zalogować, bo coś chyba u nich padło :( Tu masz stronkę : https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.techsterowniki.pokojowka&hl=pl
radziuszkaa Opublikowano 6 Stycznia 2016 #90 Opublikowano 6 Stycznia 2016 szukam apki na iOS, ale chyba nie ma...
rafat74 Opublikowano 6 Stycznia 2016 #92 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Witam Zalogować się nie można, nawet loginu nie przyjmuje... ! strona http://zdalnie2.techsterowniki.pl/ też nie działa... A co do modułu ST-505 to wstyd się przyznać że pięć stów leży spokojnie na półce a ja korzystam ze starego ST-500. 505-ka nawet podglądu parametrów po sieci wewnętrznej niema... a tyle jest naobiecywane... A tak dla ostrzeżenia... to jakby ktoś chciał podłączyć ST-500 pod sterowniki solarne to trzeba mieć specjalną wersję ST-500 Solar ( o czym nigdzie ni zdaniem nie pisze)
julo23 Opublikowano 9 Stycznia 2016 #93 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Tech kombinuje jak koń pod góre, z tymi sterownikami. Nie mogliby zrobić coś takiego, że przez neta będzie dostęp do wszystkich parametrów w menu pieca ? To aż takie trudne dla nich ? No i żeby statystyki zapisywał. Tyle i aż tyle.
awiator Opublikowano 9 Stycznia 2016 #94 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Witam Zalogować się nie można, nawet loginu nie przyjmuje... ! strona http://zdalnie2.techsterowniki.pl/ też nie działa... A co do modułu ST-505 to wstyd się przyznać że pięć stów leży spokojnie na półce a ja korzystam ze starego ST-500. 505-ka nawet podglądu parametrów po sieci wewnętrznej niema... a tyle jest naobiecywane... A tak dla ostrzeżenia... to jakby ktoś chciał podłączyć ST-500 pod sterowniki solarne to trzeba mieć specjalną wersję ST-500 Solar ( o czym nigdzie ni zdaniem nie pisze) Przed chwilą się zalogowałem na tej stronie. Login i hasło jakie podałem to test
marcinsla86 Opublikowano 9 Stycznia 2016 #95 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Witam. Kupiłem sterownik St-880 i moduł internetowy St-505. Sterownik działa bez zarzutów natomiast mam problem z st-505. Uruchomiłem go w sterowniku dostaje adres ip. Problem zaczyna sie przy próbie zalogowania sie na urzadzenie z laptopa - po wpisaniu jego adresu strona sie nie wyświetla, otwiera sie tylko strona urządzenia na telefonie z tym ze po wpisaniu identyfikatora i haseł administratora oraz użytkownika klikam rejestruj i wyskakuje "niepowodzenie operacji" nie wiem co z tym fantem zrobić.
domdwe Opublikowano 11 Stycznia 2016 #96 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Miałem to samo po walce się jakoś udało. Nawet nie wiem co było przyczyną wcześniejszych niepowodzeń
dejavu77 Opublikowano 11 Stycznia 2016 #98 Opublikowano 11 Stycznia 2016 To masakra jakaś jest, co drugi dzień mają problemy z serwerem :angry:. Ktoś kupuje sobie moduł za nie małe pieniądze i nie może z niego korzystać- ŻAL
marcinsla86 Opublikowano 11 Stycznia 2016 #100 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Ja niestety nadal nie potrafię zarejestrować nowego modułu...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.