Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam st-505

Dołożyli coś nowego  w porównaniu do ST-500 ? bo na stronie producenta wydaje mi się że są takie samy opisy. 

Jedynie chyba inny jest ekran do logowania.  Może więcej parametrów potrafi odczytać ?  

Ale to pewnie też sterownik pieca musi mu to umieć pokazać...  jak znam życie.

Opublikowano

Dołożyli coś nowego w porównaniu do ST-500 ? bo na stronie producenta wydaje mi się że są takie samy opisy.

Jedynie chyba inny jest ekran do logowania. Może więcej parametrów potrafi odczytać ?

Ale to pewnie też sterownik pieca musi mu to umieć pokazać... jak znam życie.

Nie wiem jak jest z st-500, ale wydaje mi się że będzie to samo. Jest nowa stronka "emodul.pl" ale z takimi ustawieniami na razie nowsze sterowniki na pelet. Pisał pan z tech-a, że będą zmiany dla sterowników K1 pod st-505 (bo ja mam stetownik K1PRv2 z piecem defro) tak koniec luty-marzec. Ale jak wejdziesz na tą stronkę i kliknij na konto testowe :) normalnie wszystko można ustawiać :) Jak tak będzie to będzie super
Opublikowano

Witam wszystkich,

Koledzy zastanawiam się nad zakupem modułu internetowego, mam kocioł defro duo uni 25kw.
Najbardziej interesującymi parametrami jakie mnie interesują to:

• temperatura bieżąca kotła
  • temperatura podajnika
  • poziom paliwa w zasobniku
  • temperatura na sterowniku pokojowym (temperatura w pomieszczeniu)

Natomiast zdalnie wpływać na pracę sterownika:

• rozpalanie/ wygaszanie kotła
  • zmiana trybu pracy (pompy równoległe, ogrzewanie domu, tryb letni)
  • zmiana temperatury zadanej kotła

Proszę o informację, czy takie funkcje posiada ww moduł internetowy z firmy Tech, oraz czy platforma do sterowania jest dostępna z poziomu aplikacji na smartfony (konkretnie na iphona)

Z góry dziękuje za mini recenzje.

Opublikowano

Witam.

Mam ST-505 i tak:

• temperatura bieżąca kotła   /TAK
  • temperatura podajnika        /TAK
  • poziom paliwa w zasobniku     /TAK
  • temperatura na sterowniku pokojowym (temperatura w pomieszczeniu)   /TAK
I dalej:
  • rozpalanie/ wygaszanie kotła       /NIE
  • zmiana trybu pracy (pompy równoległe, ogrzewanie domu, tryb letni)   /TAK
  • zmiana temperatury zadanej kotła    /TAK
wejdź tu http://emodul.pl  i kliknij na konto testowe :) Mam sterownik K1PRv2 i mają być wprowadzane zmiany w sterowniku, żeby moduł logował się z nim i z tą stronką. Jak tak by było to mamy całkowity dostęp do sterownika przez net :)

Pozdrawiam

Opublikowano

gilal dzięki za szybką odpowiedź

dopytam jeszcze o aplikację na smartfony, jest takowa? wiesz coś na ten temat? też mam sterownik K1PRv2

masz pogodówkę z siłownikiem i termostat pokojowy?

Opublikowano

Spoko :)

Jest aplikacja na android i działa.

Tak, pogodówkę, zawór 4D z siłownikiem i panel pokojowy SPK LUX

Opublikowano

Pewien wpis uzytkownika ktory dokonal zmiany na nowszy lepszy modol
cyt : 
techsterowniki ***** klientów, gdyż reklamują swój produkt jako uzupełnienie możliwości ST-500, gdyż ten moduł ma tylko podstawowe funkcje i rozpisują, że wersja 505 będzie lepsza i pozwoli na lepsze nadzorowanie pieca z poziomu komputera - jednak jest to tylko mydlenie oczów klienta 

ST-505 nie umożliwia rozszerzenia zakresu funkcji sterowania piecem - gdyż mam sterownik z 2015r i jak stwierdził producent tech - sterownik jest za stary - totalna bzdura - tego nie ma nigdzie w opisach broszur, że sterownik nie będzie współpracował z najnowszymi modułami 

jest to naciąganie klienta na nowe funkcje, których i tak moduł nie zrealizuje - gdyż po kontakcie z dzialem technicznym producenta pisze, że te funkcje tylko mogą być realizowane w sterownikach pieców pelletowych ... 

zabolało mnie to bo gdyż sprzedałem moduł st-500 za 350 zł (kupywałem za 533), zakupiłem z myślą o rozbudowanych możliwościach ST-505 za 456 zł - i nic nie zyskałem, a dołożyłem jeszcze 100 zł do interesu 

NIE POLECAM TEGO MODUŁU, zalecam przed kupnem modułu kontakt z dzialem technicznym producenta czy ten sterownik spełni wasze oczekiwania i zrealizuje wszystkie funkcje

Opublikowano

Panowie możecie zalogować się na stronkę ?

Sprawdzałem moduł, hasła i nic się nie zmieniło, a zalogować się nie mogę.

Opublikowano

dzięki, hasło dla modułu mogę  zmienić, a już dalej nie. Czyli to coś sie dzieje w Tech

Opublikowano

Raczej to drugie

Opublikowano

Spoko :)

Jest aplikacja na android i działa.

cześć gilal,

dzięki za odpowiedź, czyli rozumiem że jesteś zadowolony.

całe to oprzyrządowanie chyba nieprzyczynia się do ekonomi spalania, co? jak uważasz?

tylko do komfortu użytkowania- to moje zdanie?

napisz proszę jak nazywa się aplikacja na smartfony bo nigdzie nie mogę "odkryć" tajemniczej nazwy

pozdrawiam

Opublikowano

tylko do komfortu :) No jak będzie tak jak na " http://emodul.pl " to tam będziesz mógł już sobie poustawiać . O ile to będzie dzałało. Dzisiaj nie mogę nawet  się zalogować, bo coś chyba u nich padło :(

Tu masz stronkę :

https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.techsterowniki.pokojowka&hl=pl

Opublikowano

Aaaa to nie wiem :)

Opublikowano

Witam

Zalogować się nie można, nawet loginu nie przyjmuje... ! strona http://zdalnie2.techsterowniki.pl/ też nie działa...

A co do modułu ST-505 to wstyd się przyznać że pięć stów leży spokojnie na półce a ja korzystam ze starego ST-500. 505-ka nawet podglądu parametrów po sieci wewnętrznej niema... a tyle jest naobiecywane...

A tak dla ostrzeżenia... to jakby ktoś chciał podłączyć ST-500 pod sterowniki solarne to trzeba mieć specjalną wersję ST-500 Solar ( o czym nigdzie ni zdaniem nie pisze)

Opublikowano

Tech kombinuje jak koń pod góre, z tymi sterownikami.

Nie mogliby zrobić coś takiego,  że przez neta będzie dostęp do wszystkich parametrów w menu pieca  ?  

To aż takie trudne dla nich ? 

No i żeby statystyki zapisywał.  Tyle i aż tyle. 

Opublikowano

Witam

Zalogować się nie można, nawet loginu nie przyjmuje... ! strona http://zdalnie2.techsterowniki.pl/ też nie działa...

A co do modułu ST-505 to wstyd się przyznać że pięć stów leży spokojnie na półce a ja korzystam ze starego ST-500. 505-ka nawet podglądu parametrów po sieci wewnętrznej niema... a tyle jest naobiecywane...

A tak dla ostrzeżenia... to jakby ktoś chciał podłączyć ST-500 pod sterowniki solarne to trzeba mieć specjalną wersję ST-500 Solar ( o czym nigdzie ni zdaniem nie pisze)

Przed chwilą się zalogowałem na tej stronie. Login i hasło jakie podałem to test
Opublikowano

Witam. Kupiłem sterownik St-880 i moduł internetowy St-505. Sterownik działa bez zarzutów natomiast mam problem z st-505. Uruchomiłem go w sterowniku dostaje adres ip. Problem zaczyna sie przy próbie zalogowania sie na urzadzenie z laptopa - po wpisaniu jego adresu strona sie nie wyświetla, otwiera sie tylko strona urządzenia na telefonie z tym ze po wpisaniu identyfikatora i haseł  administratora oraz użytkownika klikam rejestruj i wyskakuje "niepowodzenie operacji" nie wiem co z tym fantem zrobić. 

Opublikowano

I znowu ciemno :) heh

Opublikowano

To masakra jakaś jest, co drugi dzień mają problemy z serwerem :angry:.

Ktoś kupuje sobie moduł za nie małe pieniądze i nie może z niego korzystać- ŻAL

Opublikowano

Dziala

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.