mmm111 Opublikowano 13 Stycznia 2014 #1 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Witam Mam problem z cieknącym zaworem bezpieczeństwa przy bojlerze czytałem że muszę zamontować niebieskie naczynie przeponowe i chciałbym też wymienić ten zawór który jest teraz przelotowy, na taki wpinany w trójnik. I mam do was takie pytanie czy ma to być wszystko podłączone tak jak narysowałem na schemacie? I drugie jakich złączek i trójników użyć mosiężnych czy wystarczą zwykłe ocynkowane?
sambor Opublikowano 14 Stycznia 2014 #2 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Tak , schemat jest dobry, do zimnej wody to bez problemu może być ocynk
gersik Opublikowano 14 Stycznia 2014 #3 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Dołóż jeszcze zawór do spuszczania wody z bojlera.
mmm111 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor #4 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zawór do spuszczania wody jest tylko go nie narysowałem
majschi Opublikowano 14 Stycznia 2014 #5 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Brakuje jeszcze zaworu odcinającego (zwykły kulowy) przed całością
mmm111 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor #6 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Dzięki za pomoc, zrobiłem trochę inaczej niż planowałem na początku, teraz do was mam pytanie do ilu trzeba napompować naczynie. Mam w instrukcji napisane że "ciśnienie wstępne ma być 0,5bar niższe niż wynosi próg zadziałania czujnika ciśnienia" ale to chyba tyczy się instalacji z hydroforem a ja mam wodę z sieci. Ciśnienie wody ma ok 4bary.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.