polster Opublikowano 14 Września 2013 #1 Opublikowano 14 Września 2013 WItam serdecznie, problemem jak jak napisałem w temacie jest powietrze w układzie. Zaczne od początku. W domu mam kilka grzejników nowych, oraz kilka sztuk starszej produkcji ( nie mam pojęcia jak sie nazwyają, tzw. żeliwniaki). Instalacja otwarta. Nawet gdy odpowietrze grzeniki, po kilku dniach problem sie powtarza, znów słychać powietrze w rurach i na pompie przy piecu. Tak jak mówie 2 dni spokoju, a potem od nowa to samo, pełno powietrza. Macie jakieś pomysły? pozdrawiam. Dodam, ze kocioł jest nowy, instalacja na 2 pompy. Jednak na starym kotle był ten sam problem z zasilaniem na jedną pompe.
automatyk Opublikowano 14 Września 2013 #2 Opublikowano 14 Września 2013 tak daj foto tych pomp i układu w kotłowni
vernal Opublikowano 14 Września 2013 #3 Opublikowano 14 Września 2013 Jeżeli nie ma przecieków, to zbiornik wyrównawczy - za mały lub źle zamontowany. Albo pompy zamontowane na powrocie. Lub odpowietrzniki automatyczne. Pozdrawiam.
automatyk Opublikowano 14 Września 2013 #4 Opublikowano 14 Września 2013 trzeba zobaczyć bo jak insytalacja jest stara to pompy nie mają znaczenia gdzie sa zamontowane ,bardziej skłaniałbym się że gdzies jest odpowietrznik założony i pociąga powietrze
vernal Opublikowano 14 Września 2013 #5 Opublikowano 14 Września 2013 No trzeba, tylko wskazałem koledze na co w szczególności zwrócić uwagę, żeby zdjęć po parę razy nie wysyłać.
polster Opublikowano 14 Września 2013 Autor #6 Opublikowano 14 Września 2013 okej, postaram się zrobić foty jak najszybciej. Założone są 4 odpowietrzniki automatyczne i nic to nie daje, problem pojawił się po tym jak zmieniłem jeden grzejnik, więc myśle, ze instalacja jest OK. Woda w zbiorniku wyrównawczym jest, zamontowany jest w tym miejscu gdzie był wcześniej, przypominam, ze przed wymianą grzejników wszystko było w porządku.
automatyk Opublikowano 14 Września 2013 #7 Opublikowano 14 Września 2013 ok daj foto tez sposobu podłączenia grzejnika
vernal Opublikowano 14 Września 2013 #8 Opublikowano 14 Września 2013 Założone są 4 odpowietrzniki automatyczne i nic to nie daje My nie piszemy, że to coś ma dawać, tylko, że to może przeszkadzac, że one tam są.
gersik Opublikowano 15 Września 2013 #10 Opublikowano 15 Września 2013 Zmieniałeś naczynie wyrównawcze? Napisałeś że jest w tym samym miejscu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.