Łuki Opublikowano 16 Stycznia 2013 #1 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Witam.Jak w temacie,mam problem z nie dopalonym węglem.Tworzą się spieki,kolor szary niedopałku. Podaję parametry pieca i ustawienia : czas podawania: 9 s czas przerwy : 98 s krotność podawania: 3 czas przedmuchu: 28 s czas po między przedmuchem: 5 min moc dmuchawy: 15 %,przesłona zamknięta na maksa temperatura pieca 57 stopni Typa kotła : EKW RAPS moc użytkowa : 16 kw kocioł z podajnikiem ślimakowym piec pracuje na jednej pompie wodnej bojler 120 l miwszkanie blok 62 m 2,ocieplone Palę eko groszkiem,kaloryczność itd,nie znam. Proszę o jakieś porady lub korektę. Dziękuję. Cytuj
TIMON120777 Opublikowano 16 Stycznia 2013 #2 Opublikowano 16 Stycznia 2013 otwórz przesłonę musi mieć którędy powietrze wpadać i zwiększ troszkę nadmuch jak niedopalonego eko zacznie ubywać ilosciowo skoryguj ponownie ale już delikatniej. masz za mało powietrza i tyle Cytuj
Łuki Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor #3 Opublikowano 16 Stycznia 2013 ok,zobaczę jutro i dam znać jakie są efekty po zmianie,dzięki Cytuj
Łuki Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor #4 Opublikowano 20 Lutego 2013 po długim czasie zmieniłem ustawienia jak zalecił kolega i nie ma zabardzo poprawy,proszę o jakąś poradę już nie mam sił do tego :( z ustawień zmieniłem : czas podawania na 8 s,czas przerwy po miedzy podawaniem 100s,moc dmuchawy na 23 %,efekt mizerny coś może mam zle ustawione ???? Cytuj
TIMON120777 Opublikowano 21 Lutego 2013 #5 Opublikowano 21 Lutego 2013 ty widzisz efekty zmienionych nastaw ja nie wrzuć zdjęcia będę widział co jest to napiszę co poprawić Cytuj
robogaz Opublikowano 23 Lutego 2013 #6 Opublikowano 23 Lutego 2013 Mnie sie wydaje że jest zbyt mało powietrza do takiego podawania.Zacznij tylko od nadmuchu i skracania przerwy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi