Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam mały problem z umiejscowieniem grzejnika. Moja kuchnia tak wygląda na chwile obecną

<kuchnia 1>

poglądowy rysunek, grzejnik zaznaczony na czerowno.

Nie chodzi mi dokładnie o podłączenie, bo jest możliwość przemieszczenia podłączeń. Natomiast to na czym mi zależy, to chciałabym żeby blat łączył sie z parapetem pod oknem.

<kuchnia 2>

Moje pytanie brzmi, gdzie zamontować grzejnik, żeby spełniał swoje funkcje?

aaa... drzwi po prawej to drzwi główne wejściowe do kuchni, te na dole to do spiżarki

post-42051-0-07599700-1342106321_thumb.png

post-42051-0-66693800-1342106324_thumb.png

Opublikowano

Dziewczyno, na co Ci tyle blatów, nie będzie się jak ruszyć w tej kuchni :)

Może jakby jakieś podłużne dziury w tym blacie zrobił jeśli grzejnik konwekcyjny, ale do okna ciężko podejść...

Opublikowano (edytowane)

a może pomyśleć o takim blacie składanym , który rozkłada się kiedy jest potrzebne dodatkowe miejsce do prac w kuchni.Pomysł kolegi vernala jest dobry , ale ja myślę , że blat na stałe zamontowany to przytłumi moc grzejnika.

Edytowane przez albodek
Opublikowano

Mało powierzchni roboczej mam ;) ale dzięki za pomysł :)

Możesz go nawet zabudować szafką byle był przepływ powietrza z dołu do góry przez wspomniane otwory w blacie ( są gotowe i można to estetycznie zrobić ) a sama szafka na nóżkach wysokości jak masz pozostałe w kuchni ale bez blendy na dole ( to ta maskownica pod drzwiczkami ). Kiedyś też miałem taką małą kuchnie i kombinowałem .

Opublikowano (edytowane)

W dawnych , komunistycznych czasach grzejniki w kuchni były często instalowane na poziomie 2m.

Nie wiem jak wygląda ściana nad szafkami stojącymi, ale można powiesić grzejnik na ścianie z oknem, nad blatem, musiałby być inny, np drabinkowy, ale może wystarczy.

Zresztą ja w kuchni nie mam grzejników ani grzanej podłogi.

pozdr,

Edytowane przez sambor
Opublikowano

Zrob ogrzewanie podlogowe jak jeszcze mozesz zeczywiscie blatow duzo chyba ze lubisz duzo pichcic w kuchni. :D

Opublikowano

Możesz go nawet zabudować szafką byle był przepływ powietrza z dołu do góry przez wspomniane otwory w blacie ( są gotowe i można to estetycznie zrobić ) a sama szafka na nóżkach wysokości jak masz pozostałe w kuchni ale bez blendy na dole ( to ta maskownica pod drzwiczkami ). Kiedyś też miałem taką małą kuchnie i kombinowałem .

Pomysł bardzo mi się podoba, chyba się do niego zastosuje ;) bo z miejscem w kuchni jest nieciekawie, tym bardziej ze mam w planie wstawienie zmywarki w tym miejscu gdzie obecnie znajduje się grzejnik i zabudowę właśnie tym blatem.

Dziękuję za podpowiedzi :)