spodzik Opublikowano 7 Marca 2012 #1 Opublikowano 7 Marca 2012 Mam problem kapie mi woda z zaworu ale tylko wtedy gdy podgrzewam wode (piec lub solary) za kazdym razem kapie Załozyli mi nawet ten zbiornik biały ale nic nie pomogło( to było na poczatku) a teraz nie moge sie doprosic by fachowiec sie pojawil i zobaczył co i jak moim zdaniem zawóz za mały ale ja sie nie znam prosze o pomoc i podpowiedz jak bede wiedział co i jak wymienie sam dzieki Cytuj
Gość mak Opublikowano 7 Marca 2012 #2 Opublikowano 7 Marca 2012 Sprawdź dobór pojemności naczynia do podgrzewacza ( strona producenta) i ciśnienie otwarcia zaworu bezp. w stosunku do ciśnienia w sieci wodociagowej. Poza tym brak zaworu zwrotnego. Cytuj
Charon Opublikowano 7 Marca 2012 #3 Opublikowano 7 Marca 2012 Zawór zwrotny jest najprawdopodobniej wbudowany w zawór bezpieczeństwa. U ciebie zawór bezpieczeństwa jest zamontowany nieprawidłowo, musi być zamontowany jako pierwszy przed wymiennikiem na zimnej wodzie. Takie podłączenie jest niebezpieczne dla użytkowników i całego obiektu. Natomiast jesli chodzi o kapanie to sprawdz cisnienie w sieci za wodomierzem, jesli jest ok 5 bar to trzeba założyć reduktor ciśnienia. Cytuj
spodzik Opublikowano 7 Marca 2012 Autor #5 Opublikowano 7 Marca 2012 z tym gazem to janusz miał racje butla pusta podpompowałem pytanie tylko jakie cisnienie powinno tam byc i sie zobaczy moze pomoze Cytuj
spodzik Opublikowano 8 Marca 2012 Autor #6 Opublikowano 8 Marca 2012 nic nie dało dalej kapie moze troche mniej ale jednak pomóżcie Cytuj
wib Opublikowano 8 Marca 2012 #7 Opublikowano 8 Marca 2012 Może masz za duże ciśnienie wody, najlepiej założyć reduktor ciśnienia. Cytuj
janusz.m Opublikowano 8 Marca 2012 #8 Opublikowano 8 Marca 2012 U mnie ucieka gaz przy zaworku w naczyniu i muszę się tym zająć latem,teraz wywaliłem zawór zwrotny i mam spokój(zawór bezpieczeństwa oczywiście zostawiony). Cytuj
baca350 Opublikowano 11 Marca 2012 #9 Opublikowano 11 Marca 2012 Ma kapac! Ale tylko podczas grzania cwu! Ciśnienie wody zasil. ustaw na 4 bary, styknie, balon ustaw na 4 ,5 bar a zaw, bezp. powinien ewent. puszczac na 6,5 bar.Hej! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi