Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Eko Groszek Kopalnia Juliusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów. Mam pytanie czy ktoś miał już doczynienia z eko groszkiem z kopalni JULIUSZ z Sosnowca? Mianowicie chodzi mi o opinie co sądzicie o tym opale i jaki macie popiół. Warto wydać na niego kasę bo tona jest ok 790 zł a to sporo. Może ktoś ma sprawdzony z innej kopalni groszek to był bym wdzięczny za jakiekolwiek rady. Z góry dziękuje

Opublikowano

Witam forumowiczów. Mam pytanie czy ktoś może miał doczynienia z eko groszkiem z kopalni JULIUSZ z Sosnowca? Ja nim pale 2 sezon i za bardzo nie jestem z niego zadowolony a cena waha się w granicy 790 zł za tone. Sprzedawca go zachwala iż jest to niby jeden z lepszych dostępnych na rynku opałów. Może ktoś mi doradzić jakiś sprawdzony skład opałowy lub kopalnie. dodam że jestem z Katowic. Dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano

Witam,

Paliłem Ekoretem z Sosnowca również 2 sezony. Na obecny sezon z powodu braku na składzie Ekoretu kupiłem Pieklorza z Bobrka w workach 20kg. Powiem tak, nie zamienię już Pieklorza na Ekoret, nigdy!

Pozdr

Opublikowano

Witam forumowiczów. Mam pytanie czy ktoś może miał doczynienia z eko groszkiem z kopalni JULIUSZ z Sosnowca? Ja nim pale 2 sezon i za bardzo nie jestem z niego zadowolony a cena waha się w granicy 790 zł za tone. Sprzedawca go zachwala iż jest to niby jeden z lepszych dostępnych na rynku opałów. Może ktoś mi doradzić jakiś sprawdzony skład opałowy lub kopalnie. dodam że jestem z Katowic. Dziękuje i pozdrawiam.

To jest zakład przeróbczy wegla na terenie kopalni a nie kopalnia Juliusz.Więc węgiel może być nawet z Ukrainy.

Opublikowano

Witam,

Paliłem Ekoretem z Sosnowca również dwa sezony. Na obecny sezon z powodu chwilowego braku na składzie Ekoretu, zakupiłem Pieklorza z Bobrka. Powiem tak, nie wrócę już do Ekoretu mając do dyspozycji Pieklorza, nigdy!!!

Pozr

Opublikowano

Palę bobrkiem z Bytomia - kupiony w czerwcu 2011 r prosto na kopalni i jest b. dobry. Mam zaufanego przewoźnika i on jedzie na kopalnie stoi w kolejce i kupuje. Wcześniej ten sam przewoźnik przywoził mi eko z Juliana ale w ub roku ponoć eko na Julianie się popsuł stąd padło na bobrka. Bobrek elegancki, czyściutki, prawie bez żadnego miału i kaloryczny. Spalam go na zwykłej retorcie PPS 25 kw.

Nie polecam składów bo na większości z nich maja tendencję do oszukiwania. :)

Opublikowano (edytowane)

To jest zakład przeróbczy wegla na terenie kopalni a nie kopalnia Juliusz.Więc węgiel może być nawet z Ukrainy.

Miałem eko z tego zakładu przeróbczego pakowane po 25 kg - totalna porażka, zrywa zawleczkę a producent nie uznaje reklamacji. Teraz palę eko ze składu z Kazimierza - nie ma najmniejszych problemów z nim. Przy reklamacji węgla luzem producent poinformawał nas, że mieli kiepski węgiel z Rosji.

Edytowane przez drakomp
Opublikowano

Ja pale nim od miesiąca i nie powalił mnie na kolana. Choc cena jest całkiem powalająca 820 zł. za t.

820 zł za tone powiadasz , ja w tym sezonie płacę 850 za retopal