dyszka87 Opublikowano 6 Lutego 2012 #1 Opublikowano 6 Lutego 2012 witam. Duzo czytałem postów ale nie znalazłem konkretnego. Wszedzie pisza o dużych piecach. Chodzi o to że chcem założyc centralne w domu, metraz domu to około 60m. komin ma średnice fi 14 lub 15 ciężko okreslic bo musze go najpierw wyczyscic. Chcem kupic piec o mocy 8kw lub 9kw czy do takiego pieca przy takim kominie potrzebna jest dmuchawa? czy wystarczy kupic tylko piec bez zadnych dodatków? Cytuj
Gość sarzyk Opublikowano 6 Lutego 2012 #2 Opublikowano 6 Lutego 2012 Witam chciał bym tylko przestrzec choć by nie wiem jak długo szukałes to i tak kupisz zle. Kupisz to zachwalane w tym momencie będzie to jak już będziesz go miał to okaże się ze jednak coś innego było lepsze. Więc wszystkie podpowiedzi ze najlepszy taki czy taki trochę trzeba przemyśleć. Ja mogę Ci jedynie szczerze podpowiedziec rób jak się da gaz. Przy dzisiejszej cenie różnica nie wielka a komfort o czystość bez porównania Pozdrawiam Cytuj
dyszka87 Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor #3 Opublikowano 6 Lutego 2012 myślałem nad gazem ale komin tego nie wytrzyma. Dobre były by tez solary ale ponoc to jest nie opłacalne wiec pozostaje mi opal stały Cytuj
robertino Opublikowano 6 Lutego 2012 #4 Opublikowano 6 Lutego 2012 W jakim sensie nie wytrzyma? Cytuj
snoop84 Opublikowano 6 Lutego 2012 #5 Opublikowano 6 Lutego 2012 No musiał bys wprowadzić przewód spalinowy z nierdzewki. A kocioł będzie tylko do ogrzewania używany?? Cytuj
robertino Opublikowano 6 Lutego 2012 #6 Opublikowano 6 Lutego 2012 A do czego chcesz jeszcze kotła używać? Cytuj
dyszka87 Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor #7 Opublikowano 7 Lutego 2012 kocioł bedzie tylko grzal 6 grzejników i bojler okolo 120 do 200 litrów Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi