Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie

Co panstwo sądza o kotle DEFRO DUO 25KW , ma ktoś z panstwa ten kocioł , jset warty tych pieniedzy czy jest przereklamowany

Z góry dziekuje za zainteresowanie

Opublikowano

witaj .jestem uzytkownikiem takiego piecyka drugi sezon .Najwazniejsze pytanie jaki rodzaj retorty chcesz miec zamontowany w swoim piecu .Jezeli twoj wybor padby na retorte obrotowa odradzam z cala stanowczoscia sprawia ona wiele problemow jedyne co zapewnia to czesteodwiedziny serwisu i duzo twoich nerwow .Ja uzytkowalem retorte obrotowa przez poltora sezonu i mialem dosc wkoncu zmienilem na palnik rynnowy i juz jest dobrze .Co do samego pieca brak zastrzezen .Wykonany dobrze mozliwosc palenia innym opalem na ruszcie wodnym bez koniecznosci montowania rusztow to tez nie watpliwie duzy plus zwlaszcza ze mozna kontrolowac palenie na ruszcie stalym przy uzyciu sterownika pozdrawiam w razie dodatkowych pytan prosze chcetnie odpowiem

Opublikowano

Witam.

Defro duo to kocioł z awarjnym rusztem wodnym, a takowy w kotłach z palnikiem retortowym to nieporozumienie.

Czysty marketing obliczony na niewiedzę klienta.

Takie kotły, wbrew pozorom spalają o wiela więcej opału niż te bez rusztu, no chyba, że będziesz co drugi dzień czyścił wymiennik z sadzy.

Co do kolegi Tumiela, to nie wiem jakie miał kłopoty z retotą obrotową-u mnie taki palnik pracuje elegancko i ładnie daje się wysterować.

Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich też posiadam taki piec ale mam problem z jego ustawieniem napiszcie jakie macie parametry na piecu ile wytrzymuje wam po nagrzaniu się do temperatury zadanej ja ogrzewam dom 190 m

mam też problem z koksowaniem się groszku a jakie macie średnie spalanie i jeszcze jedno pytanie jak można kontrolować palenie na ruszcie stałym za pomocą sterownika jakby ktoś mi jeszcze wytłumaczył co oznacza praca i przerwa w podtrzymaniu ?

Pozdrawiam wszystkich Tomek