michal1962 Opublikowano 19 Września 2012 Autor #26 Opublikowano 19 Września 2012 Dorzucam fotki mojej kotłowni, jeszcze tylko okablowanie muszę dopieścić i będzie o.k. Mam jeszcze pytanie czy ocieplać rury i wymiennik? czy poprostu zostawić tak jak jest, kocioł dzieli pomieszczenie można powiedzieć z garażem w którym też jest grzejnik. Cytuj
sambor Opublikowano 19 Września 2012 #27 Opublikowano 19 Września 2012 Ładnie, ale ocieplić trzeba. Pozdr. Cytuj
kiminero Opublikowano 19 Września 2012 #28 Opublikowano 19 Września 2012 Ten "rozkład jazdy" to w ramkę i dopiero na ścianę! Teraz to... mało profesjonalnie wisi. ;) Cytuj
Gość Digitrax Opublikowano 20 Września 2012 #29 Opublikowano 20 Września 2012 Podaj temperaturę na powrocie kotła. Cytuj
michal1962 Opublikowano 20 Września 2012 Autor #30 Opublikowano 20 Września 2012 No faktycznie umieszczenie w taki sposób "rozkładu jazdy" to czysta profanacja, będzie ramka i to napewno :), był i jest od dla mnie najcenniejszym kawałkiem papieru w formacie A4 :D Kolego Digitrax,dzisiaj będę robił pomiary temperatur, dorzucę wyniki na forum Pozdr. Cytuj
michal1962 Opublikowano 21 Września 2012 Autor #31 Opublikowano 21 Września 2012 Witam! Pomiary temperatur wypadły następująco: przy zadanej na kotle 60 na wyjściu zaraz za kotłem mam 60.1 a na powrocie tuż przy kotle jest 54.Włączona podłogówka i grzejniki, pomiar wykonany po ok godzinie od osiągnięcia temp.kotła.Temperatura zmierzona miernikiem temperatury FLUKE. Pozdrawiam. Cytuj
tomekb Opublikowano 21 Września 2012 #32 Opublikowano 21 Września 2012 Witam , no to bardzo dobry wynik , zrób jeszcze pomiar na zasilaniu z wymiennika strone wtórną i powrót do wymiennika też stronę wtórną . pozdr Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi