Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przeróbka Pieca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ,zastanawiam się nad przeróbką pieca opalanego miałem , na taki z podajnikiem na palet . Czy to jest w ogóle możliwe i czy to się opłaca ,a może lepiej zakupić nowy orginalny i nie kombinować .

Opublikowano

Witam

1. Jeżeli chodzi o zamianę samego paliwa to nie ma sensu - 2razy drożej

2.Jeżeli chcesz pozostać przy podobnych kosztach eksploatacji należy zmienić palnik na nowoczesny na pellet a to już kosztuje dodatkowo ie każdy kocioł będzie z takim palnikiem pracował.

3.Najlepiej nowy układ : kocioł i palnik dedykowany do tego kotła.

Wybór jest trudny.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

No tak posiadam piec firmy Sas NWT 17kw do tej pory palę miałem trochę węglem drewnem , ale to trzeba doglądać podkładać .Mam zamiar zakupić rozdrabniacz do gałęzi no i przydałby się podajnik no i dlatego zastanawiam się nad przeróbką

Opublikowano

To nie pellet tylko zrębka- trzeba zobaczyć na stronie SAS-a czy nie mają do tego kotła palnika do groszku z podajnikiem.

Temat palenia zrębką i automatyzacja tego procesu była opisywana na tym forum wraz z praktycznymi przeróbkami.

Poszukajsmile.gif

Opublikowano
  • Autor

Witam poszperałem trochę na forum i znalazłem te przeróbki pieca na podajnik ,ale jakoś mi się to nie podoba .Chcieć zrobić ładnie i estetycznie to wygrzebałem na alegro ale to kosztuje 1600 zł plus przeróbka ,a kombinować samemu domowym sposobem to dużo roboty i czasu i kalkulacja niewielka .Także zostanę przy swoim zasypie ręcznym a na podajnik poczekam jak się piec zużyje i trzeba będzie wymienić na nowy .