tata1 Opublikowano 20 Listopada 2009 #26 Opublikowano 20 Listopada 2009 Tak ten układ z rysunku B z rurką odpowietrzającą jest najczęściej spotykany Czyli: Rura wznośna od dołu naczynia (z zasilania pieca) Rura przelewowa przy górze naczynia(do kanalizacji) rura odpowietrzająca na górze naczynia Cytuj
tomar09 Opublikowano 7 Lutego 2010 #27 Opublikowano 7 Lutego 2010 Witam, jestem samoukiem i razem z moim szwagrem podlaczylismy instalacije c.o. na kotle OGNIWO 8 KW w mieszkaniu 70m2 usytuowanym na parterze,kociol stoi w mieszkaniu. Pompe podlaczylismy do powrotu a zbiornik wyrownawczy do zasilania poprzez trojnik, zbiornik wyrownawczy zamontowalismy pod sufitem. Caly czas zbiera nam sie powietrze w grzejniku lazienkowym(do polowy grzejnika jest woda a potem tylko powietrze) odpowietrzalismy uklad pare razy i caly czas to samo, na poczatku jest dobrze a potem juz tylko gorzej. zamontowalismy juz w tym grzejniku automatyczny zawor odpowietrzajacy i nic to nie pomaga. Bardzo prosze o opinie na ten temat, poniewaz nie wiem co sie dzieje. Pozdrawiam samouk ze slaska. Cytuj
strykol Opublikowano 21 Października 2011 #28 Opublikowano 21 Października 2011 Tak ten układ z rysunku B z rurką odpowietrzającą jest najczęściej spotykany Czyli: Rura wznośna od dołu naczynia (z zasilania pieca) Rura przelewowa przy górze naczynia(do kanalizacji) rura odpowietrzająca na górze naczynia mam pytanie czy na rurze odpowietrzającej na górze naczynia można założyć automatyczny zawór odpowietrzający . Cytuj
jendrej83 Opublikowano 21 Października 2011 #29 Opublikowano 21 Października 2011 mam pytanie czy na rurze odpowietrzającej na górze naczynia można założyć automatyczny zawór odpowietrzający . nie powinno sie zakladac Cytuj
adamasz Opublikowano 22 Października 2011 #30 Opublikowano 22 Października 2011 Jedynie można podstawić np stare wiaderko pod wylot fajki wyrzutowej - jeśli np na strychu nie chcemy wody, a CZĘSTO kocioł się gotuje - ale zawsze lepiej usunąć gotowanie niż zalania strychu! PozdrA. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi