Krzychu82 Opublikowano 19 Marca 2010 #26 Opublikowano 19 Marca 2010 Witam Masz napowietrzanie wody jak prawdziwy akwarysta :) Ciepła powinna wchodzić dołem jak już. Chociaż szybki obieg przez naczynie i tak będzie powodował napowietrzanie. Grawitacyjnie by starczyło. Pozdrawiam Cytuj
samouk Opublikowano 19 Marca 2010 #27 Opublikowano 19 Marca 2010 zgadzam się tlen zrobi swoje w instalacji (przyśpieszona korozja) a ciekawy jestem jak grzejniki zapowietrzały się często....? gwarancja - jak było w niej o nakazie stosowania 4D go a nie miałeś zamontowanego przy piecu to może być problem, a jak nie to ok gwarancja ważna..tylko tyle moim zdaniem.... brak wedlug mnie nie powiniem wpłynąć na tak wysokie zuzycie kotła no chyba że palisz non stop40-50stC na piecu, to wtedy co innego rosa w piecu wystąpi ale to znowu po stronie paliwa więc wydaje mi się że wina nie leży po stronie palenia i zaworu 4D. Ta maź z grzejników mnie nie pokoi????? Gwarant stwierdził że w płaszczu wodnym stwierdzono substancje chemiczną? jaka to substancja? napisał jakie to zwiazki chemiczne? niech ci da ekspertyze z laboratorium jak taki jest mądry z niego chemik! a może to rdza kotłowa- wtedy wszystko jasne- powód napowietrzona instalacja! dziwne? jaka blacha zewnętrzna i wewnętrzna-grubość, czy to stal kotłowa? gdzie nastąpiło rozszczelnienie, od zewnątrz czy wewnatrz? jaka to firma tego piecyka i model? pozdrawiam :) co do rysunku to gdzie jest rura odpowietrzająca, przelewowa jak sie bedzie gotowało! no chyba że tak ma być i na strop ma się lac w razie gotowania. źle podłączone wejscie zasilające- od dołu powinno być! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi