Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba jest w trakcie montażu.😉

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 26.11.2024 o 11:59, robert1991 napisał(a):

U moich rodziców jest DEFRO HG w wersji z 2020 roku. 

Mimo tego że była naprawa gwarancyjna szczelności wymiennika to kocioł jest ok. 

Polecam. 

Teraz go poprawili. 

Kocioł nie ma Lambdy, ale jak palisz jednym gatunkiem to będzie ok. 

Kolego Robert1991 szukam informacji i opinii  użytkownika o kotle DEFRO OPTIMA HG czy możesz udzielić mi informacji na temat tego kotła ,będe ci wdzięczny bo zastanawiam się nad zakupem takiego kotła -pozdrawiam MARO2

• Zgadzam się 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

I jak zamontował już ktoś ten kociołek ???

Opublikowano

Temat przymarzł.🥶

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 26.11.2024 o 23:18, peeref napisał(a):

W tym tygodniu odpalam Tekle pirovac to zdam relacje. Jeśli chodzi o wymiary to ciut mniej niż podane w instrukcji (na Szczęście) Jednak jak kolega wyżej wspomniał: "To kawał mebla" 😅

Cześć kolego napisz prosze jak pracuje tekla pirovac 25kw jaki bufor palisz na ile starcza jaki dom masz ? 

Pozdrawiam 

W dniu 26.11.2024 o 10:02, Matejko1 napisał(a):

@Przemo8817 Na forum jest dużo dedykowanych tematów, gdzie dyskutuje się o kotłach w tym o Atmosie i Heiztechnik smart htv. Moim zdaniem nie ma co powtarzać dyskusji o Heiztechnik i sondzie lambda  (i o problemach z Heiztechnik i sondą lambda) więc można sobie poczytać m.in. w tematach:

Matejko spokojnie

Ten temat trzeba wałkowac ludzie są ciekawi jak pracują te kotły jak ci się nie chce powtarzać to wróć do malowania.

Pozdrawiam 

Opublikowano

@matpali Ja nie robię Ci uwag o tym że masz wrócić do malowania itp. więc daruj sobie takie przytyki i złośliwości zachowaj dla siebie.

Moim zdaniem dla przejrzystości dyskusji wałkowanie modelu danego kotła lepiej skoncentrować w temacie o tym kotle a rozpraszanie dyskusji po wielu wątkach czyni dyskusję mniej czytelną i mniej wnoszącą.

• Zgadzam się 1
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Matejko1 napisał(a):

@matpali Ja nie robię Ci uwag o tym że masz wrócić do malowania itp. więc daruj sobie takie przytyki i złośliwości zachowaj dla siebie.

Moim zdaniem dla przejrzystości dyskusji wałkowanie modelu danego kotła lepiej skoncentrować w temacie o tym kotle a rozpraszanie dyskusji po wielu wątkach czyni dyskusję mniej czytelną i mniej wnoszącą.

Witam serdecznie witam serdecznie nie jesteś administratorem tego forum dyskusja na bieżąco jest aktualniejsza natomiast faktycznie nie chciałem cię obrazić a odnoszenie się do przeszłości i szukanie jest mniej skuteczne. Myślę że ktoś kto szuka informacji na temat gazu niech rozmawia i niech w ogóle pozdrawiam

3 godziny temu, matpali napisał(a):

Witam serdecznie witam serdecznie nie jesteś administratorem tego forum dyskusja na bieżąco jest aktualniejsza natomiast faktycznie nie chciałem cię obrazić a odnoszenie się do przeszłości i szukanie jest mniej skuteczne. Myślę że ktoś kto szuka informacji na temat gazu niech rozmawia i niech w ogóle pozdrawiam

Holzgazu

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu
Opublikowano (edytowane)

@matpali Ja Ci nie robię uwag czy jesteś albo nie jesteś administratorem tego forum i daruj sobie tego typu wywody i zachowaj je dla siebie.

Odkopałeś starego posta sprzed kilku miesięcy, który już dawno był dyskutowany i nagle po kilku miesiącach piszesz do mnie, gdy takie pisanie po tylu miesiącach nie ma sensu.

Szybciej dotrzesz do interesujących Cię informacji czytając forum i zadając forumowiczom konkretne pytania. Jak zadasz konkretne pytanie w głównym wątku dotyczącym danego kotła to jest dużo większa szansa, że dostaniesz dużo odpowiedzi naświetlających problem z wielu stron od wielu osób.

Edytowane przez Matejko1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 1.02.2025 o 15:55, Matejko1 napisał(a):

@matpali Ja Ci nie robię uwag czy jesteś albo nie jesteś administratorem tego forum i daruj sobie tego typu wywody i zachowaj je dla siebie.

Odkopałeś starego posta sprzed kilku miesięcy, który już dawno był dyskutowany i nagle po kilku miesiącach piszesz do mnie, gdy takie pisanie po tylu miesiącach nie ma sensu.

Szybciej dotrzesz do interesujących Cię informacji czytając forum i zadając forumowiczom konkretne pytania. Jak zadasz konkretne pytanie w głównym wątku dotyczącym danego kotła to jest dużo większa szansa, że dostaniesz dużo odpowiedzi naświetlających problem z wielu stron od wielu osób.

Idź na targowisko i powiedz ludziom żeby nie rozmawiali ze sobą bo już wcześniej o tym mówili, powiedz im że to nie ma sensu.

Wes chłopie daj se spokoj bo się uparłeś tak jakbyś nie miał nic innego do roboty

Edytowane przez Ryszard
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Matejko1 napisał(a):

@matpali Ja do Ciebie nie robię insynuacji czy masz coś do roboty czy nie masz, więc daruj sobie przytyki i złośliwości zachowaj dla siebie.

To forum według mnie nie jest targowiskiem.

Myślę zakończymy to rozmowę bo uparty jesteś jakiś dziwak przed kompem malarz 

Edytowane przez Ryszard
Opublikowano (edytowane)

@matpali Ja do Ciebie nie kieruje określeń typu dziwak, malarz itp., więc daruj sobie przytyki i złośliwości zachowaj dla siebie.

Też nie widzę sensu kontynuowania rozmowy.

Edytowane przez Matejko1