pawelsko1 Opublikowano 21 Listopada 2024 #1 Opublikowano 21 Listopada 2024 W tej chwili mam zamonowany zawór ATV z wkładką 55 st. Instalacja kocioł - bufor. Czy zamiana na wkładkę ATV poprawi szybkość ładowania bufora? Jakie korzyści będą ze zmiana wkładki na wyższą? Cytuj
Kordjano Opublikowano 21 Listopada 2024 #2 Opublikowano 21 Listopada 2024 A do ilu ładujesz bufor? Kocioł na jakie paliwo i jakiej mocy? Szybkość ładowania zależy od mocy kotła z jaką pracuje . . Plus to ile w czasie ładowania bufora zostanie pobrane na co . Cytuj
pawelsko1 Opublikowano 21 Listopada 2024 Autor #3 Opublikowano 21 Listopada 2024 Bio compact 10 kw dół bufora 65 , start ładowania jak na górze 45 St. W tej chwili ładuje mi się ok 3,5 godz Cytuj
Kordjano Opublikowano 21 Listopada 2024 #4 Opublikowano 21 Listopada 2024 Ja wiem czy to źle ? W trakcie przecież teraz i chatę grzejesz . U mnie teraz kocioł grzeje z mocą 19 kw bufor 650 l od 41 st do 63 i patrzyłem na czas ładowania w historii danych jedno miałem 70 minut dwa były po godzinie i 40 minut , generalnie ostatnie pięć dni to średnio po 15 kg pelletu na dobę schodzi. . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi