Kajcun Opublikowano 23 Lipca 2024 #1 Opublikowano 23 Lipca 2024 Witam Szanownych Forumowiczów, Posiadam piec BAXI dwufunkcyjny, kondensacyjny duo compact. Problem z tym piecem polega na tym że piec nie trzyma temperatury, woda nagrzewa się do 50º i temperatura spada, sytuacja trwa około pół roku. Bardzo rzadko wyskakuje błąd E128 i samoistnie znika. Piec jest użytkowany 5 lat, oczywiście regularnie czyszczony. Podłączenie wkładu kominowego z piecem zostało sprawdzone i jest wszystko dobrze. Było u mnie 2 serwisantów zapłaciłem 800 zł i każdy z nich twierdzi że wszystko jest w porządku, z tym że ja uważam zupełnie inaczej i się z tym nie zgadzam. Może piec jest zakamieniony? Mam bardzo twardą wodę czy może to być przyczyną? Izolacja termiczna od palnika jest popękana - może to ma jakiś wpływ? Czy ktoś jest w stanie mi coś podpowiedzieć ? Cytuj
h3nio Opublikowano 23 Lipca 2024 #2 Opublikowano 23 Lipca 2024 Nie trzyma temperatury podczas grzania CO, czy CWU? Filtry siatkowe wyczyszczone? 800 zł za sprawdzenie kotła, czy coś wymieniali? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi