Damian19 Opublikowano 16 Maja 2024 #1 Opublikowano 16 Maja 2024 (edytowane) Mam problem z piecem gazowym vc 246/5-3 który nie ogrzewa wężownicy w zasobniku 120 litrowym. Podłogówka sterowana z termostatów grzeje, natomiast nie jestem w ustawić uruchomić ani ustawić temperatury grzania cwu. Wyprowadzenia co robią się ciepłe A gdy woda w co osiągnę zadana temperaturę palnik się wyłącza. Wyprowadzenia na wężownice są ciagle zimne. Wężownica podłączona do wewnętrznych wyprowadzeń kotła. Edytowane 16 Maja 2024 przez Damian19 Cytuj
vps1 Opublikowano 21 Maja 2024 #2 Opublikowano 21 Maja 2024 Czy jest czujnik NTC zasobnika i gdzie jest podpięty ? Jaki masz sterownik być może on blokuje grzanie ciepłej wody ? Cytuj
Damian19 Opublikowano 21 Maja 2024 Autor #3 Opublikowano 21 Maja 2024 (edytowane) Dzis miałem chwilę żeby jeszcze do tego zerknąć. Termometr był w tuleji zasobnika ale kostka wewnątrz kotła nie była podpięta. Po podłączeniu na ekranie odrazu pojawiła się ikona kranu i można było przejść do ustawień temperatury. Wszystko działa. Bardzo dziękuję za odpowiedź. Edytowane 21 Maja 2024 przez Damian19 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi