Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, cezario1 napisał(a):

Sprawdź to jeszcze raz bo takich cen nie ma , czegoś tam brakuje lub połowa pompy to jest , na twoim miejscu za długo bym nie myślał tylko brał tego haiera 5kw i zapomniał , więcej psychicznie się namęczysz szukając bez końca aż wdepniesz w coś niepewnego , te haiery mają dobrą opinię zwłaszcza 5-ki one maja lepszy cop niż te 8kw , ja miałem 8  i bydlę miało za duży pałer w moim domu a mam co ogrzewać , sam medytowałem czy aby nie kupić tej 5kw ale mam swojej roboty też zajebfajną więc narazie odpuszczam choć nigdy nie mówi się nigdy .

owszem LG tyle kosztuje ale ta druga 4 razy więcej ,LG nie ma dobrych opini tyle słyszałem

Edytowane przez omama
Opublikowano (edytowane)

Tu masz co prawda większą ale do 2.5 kw powinna się zmodulować a cena niska tylko nie podane czy to cena netto czy brutto.

https://www.olx.pl/d/oferta/pompa-ciepla-sprsun-6kw-nowa-okazja-CID628-IDYcp7g.html

Pompa z dotryskiem EVI czyli lepsza wydajność w niskiej temp.

Edytowane przez cezario1
Opublikowano
18 godzin temu, MRNBDA napisał(a):

Pod warunkiem ze wezmiesz od dystrybutora z montazem bo jak bez montazu to mozesz o gwarancji zapomniec.
Z drugiej strony jak mam dac dystrybutorowi 30-50 tys. za pompe ktora moge miec od chinczyka za 1000usd + 750 usd transport to zdecydowanie wole grzac pompa chinska + na wypadek awarii dogrzewac klimatyzatorem nie mamy w polsce az takich zim by klima nie wyrobila.

Dlatego polecam tą bo jest tanio, z gwarancją i  serwisem a do tego na miejscu od ręki.

Nie wymaga autoryzowanego montażu do gwarancji - możesz to zrobić sam byle prawidłowo.

https://o3ozon.pl/pompa-ciepla-bln-006tb1-powietrze-woda-6kw-p-465.html

Opublikowano

Taką właśnie pompę chciałem ściągać z Chin bezpośrednio ale że cyrki z tym prądem trwały nadal to odpuściłem i grzałem do końca stycznia piecem a teraz leci moja samoróbka która też niczego sobie pyka a i oszczędna w miarę.

Opublikowano

Po co chciałeś ściągać z Chin pompę, jak tani Haier 5kW był pod ręką? Do tego z fakturą i gwarancją.

Opublikowano

Jak sobie coś samemu zrobisz czego inni nie mają to masz lepsze samopoczucie i jest się czym pochwalić do znajomych.

Opublikowano

Zanim zrobił, chciał "ściągać", wiec tego się tyczy moje pytanie. Nie zrozumiałeś.

Opublikowano

No pewno lepiej kupić u nas jak dobra cena. Haier ok PC

Opublikowano

Interesuje się tym, bo własny import z Chin to wydatek na najtańszą pompę ok 8-9tys zł (cło, vat, transport) jeżeli kupujemy 1szt. Dlatego jestem ciekaw za ile berthold chciał ją sprowadzić.

Opublikowano (edytowane)

Kupują po kilka sztuk bo tańsza wysyłka i lepsza cena a później usiłują to sprzedać na OLX

Spotkałem się że komuś obiecali gwarancję a później okazało się że gwarancja jest tylko w Chinach Wysyłka do Chin na własny koszt.

Edytowane przez cezario1
Opublikowano
5 godzin temu, o6483256 napisał(a):

Interesuje się tym, bo własny import z Chin to wydatek na najtańszą pompę ok 8-9tys zł (cło, vat, transport) jeżeli kupujemy 1szt. Dlatego jestem ciekaw za ile berthold chciał ją sprowadzić.

Tak jak tobie mniej więcej to wychodzi ok 8 tys z drobnym hakiem teraz pewnie więcej z powodu Izraela.

• Przydało się 1
Opublikowano

Czyli zupełnie nie ma sensu.