Makaran Opublikowano 12 Października 2023 #1 Opublikowano 12 Października 2023 Witam Chciałem się zorientować czy w tym kotle w miejscu dopływu powietrza wtórnego można wstawiać wentylator.Za wiadomości z góry dziękuję. Cytuj
maracz Opublikowano 12 Października 2023 #2 Opublikowano 12 Października 2023 Pewnie że można, ale dlaczego chcesz go tam wstawić? Cytuj
Makaran Opublikowano 12 Października 2023 Autor #3 Opublikowano 12 Października 2023 Zięć kupił taki piec nawiasem to za duży i tak się zastanawiam czy nie lepiej wentylator i pod sterownik żeby wody nie zagotować jak córka będzie sama w domu.,Ja przeszedłem z węgla na pc i dzisiaj nie mam takich problemów i tak naprawdę to w jego imieniu napisałem post.Dzieki za zainteresowanie, może jeszcze jakieś sugestie pozdrawiam. Cytuj
maracz Opublikowano 13 Października 2023 #4 Opublikowano 13 Października 2023 W takim razie wentylator w tym miejscu odpada. Powinien być bufor, który rozwiąże sprawę. Cytuj
Rozwiązanie Makaran Opublikowano 13 Października 2023 Autor Rozwiązanie #5 Opublikowano 13 Października 2023 Dzieki Cytuj
Zał Opublikowano 1 Grudnia 2024 #6 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Ja kupiłem ten kocioł i zamontowałem go 15 października 2024 i co mogę powiedzieć o tym zakupie to jest największy błąd jaki popełniłem w kotle nie chce się palić dużo zostaje nadpalonego węgla dźwignia od ruszt to lata we wszystkie strony a czasami to przez klapkę do powietrza co jest podłączony miarkownik ciągu wylatuje dym na całą kotłownię i ganek.Wczesniej miałem kotły Sas i Ogniwo i takiego problemu nie było.Jakbym mógł go oddać i kupić nowy to tego błędu drugi raz bym nie popełnił. Cytuj
mikkei Opublikowano 4 Grudnia 2024 #7 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Szkoda że nie przeczytałeś starych tematów o Drew-Met i tym piecu - juz 6 lat temu ktoś kupił taki piec i bardzo na niego narzekał. Ja wtedy też sie zastanawiałem i na szczęście nie kupiłem Uni DS bo ten piec juz jako nowy miał dziwne rozwiązania rodem z tyłka, a wogóle producent z kolbuszowej też był dziwny bo nigdzie nie podawał nawet jak wygląda on w przekroju . Szkoda że ci co kupują te konstrukcję - dalej trafiają na przysłowiową minę..... 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi