Skocz do zawarto艣ci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. B臋d膮c u znajomego widzia艂em tak pod艂膮czone zbiorniki przelewowe. Czy to mo偶e dobrze dzia艂a膰? Kocio艂 jak m贸j ma dwa wyj艣cia zasilaj膮ce聽

IMG_20230907_124423.jpg

Opublikowano
38 minut temu, Irek14 napisa艂(a):

Czy to mo偶e dobrze dzia艂a膰?

Dzialac dziala tylko po co tak?

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czemu ma dwa zbiorniki. Sam by艂em zdziwiiony. Do tego co widzia艂em to do聽 po lewej idzie jaka艣 cie艅sza rura a do聽 po prawej wida膰 偶e sporo wi臋ksza... U mnie po wymianie jest jeden 80 l..My艣la艂em i te偶 gdzie艣 tu pisa艂em 偶eby da膰 bezpo艣rednio z kot艂a, z jednej sztycy da膰 do zbiornika wyr贸wnawczego a z drugiej do bufora, CO i CWU ale hydraulik stwierdzi艂 偶e lepiej b臋dzie jak do zbiornika wyr贸wnawczego idzie odnoga z tej samej rury co na instalacj臋. Oczywi艣cie przed pompami..聽

Edytowane przez Irek14
Opublikowano

Je艣li聽 ten posiadacz dwu zbiornik贸w ma bufor o zapewne聽 potrzebowa艂 wi臋kszej pojemno艣ci聽 zbiornik i st膮d dwa - robi膮 robot臋 jak jeden du偶y聽

Opublikowano

No dobra. A co by si臋 sta艂o jakby jeden zbiornik mia艂 np 40 l a drugi 80. 40 litrowy ma mniejsze zasilanie a 80 wi臋ksze.聽To ten wi臋kszy nie wypchnie wody z tego mniejszego.? 馃

Opublikowano
Godzin臋 temu, Irek14 napisa艂(a):

No dobra. A co by si臋 sta艂o..,

Nic. Patrz jeden post wyzej. Gorzej by bylo gdyby jeden byl wyzej a drugi nizej.

Opublikowano

To jest to co wiele lat wstecz t艂umaczy艂em swoim pracownikom, ale oni byli jak to si臋 m贸wi "od p艂uga" i dopiero po 3 latach mog艂em ich wysy艂a膰 samych na robot臋.

Wi臋c przywyk艂em.

Opublikowano
5 godzin temu, sambor napisa艂(a):

Popatrz na tak膮 sytuacj臋:

image.thumb.png.8f5b04bdcd62e2b369f16f18a7bcd96b.png

Poma艂u mi si臋 przypomina fizyka ze szko艂y. U mnie takie rozwi膮zanie jak w moim tu po艣cie raczej by nie przesz艂o. Mam laddomat a wiadomo 偶e tam jest pompka. Czyli pcha wod臋 do kot艂a a p贸藕niej ci艣nienie wody by sz艂o rur膮 do zbiornika wyr贸wnawczego i podejrzewam 偶eby woda by艂a by wypchana z tego偶 zbiornika przelewem bo po drodze nie ma by 偶adnego rozga艂臋藕nika na bufor. U mnie jest w drugiej sztycy zaw贸r bezpiecze艅stwa zmieniony z 6 bar na 2,5 bara..A z pierwszej tak jak kiedy艣 pisa艂em. Pozdrawiam serdecznie.聽

Opublikowano

Dzisiaj u siebie sprawdzi艂em czy mo偶na tak pod艂膮czy膰 zbiorniki wyr贸wnawcze. Tak jak przypuszcza艂em wywala wod臋 ze zbiornika kt贸ry jest przy艂膮czony do wolnej sztycy w kotle.. Dzieje si臋 chwil臋 po w艂膮czeniu pompy laddomatu.聽

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

艁adowanie
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

U偶ywaj膮c tej strony zgadzasz si臋 na Polityka prywatno艣ci.