Ika1 Opublikowano 23 Marca 2023 #1 Opublikowano 23 Marca 2023 Serwisant skasował mnie na zł 980 za wymianę zapalarki w piecu na gwarancji Czy to normalne? Mam poczucie krzywdy Cytuj
Puławiak Opublikowano 23 Marca 2023 #2 Opublikowano 23 Marca 2023 zależy jaka zapalarka ale jak na mój gust to dużo Cytuj
sambor Opublikowano 23 Marca 2023 #3 Opublikowano 23 Marca 2023 W moim Vikingu Bio sama zapalarka to koszt ok 850-900 zł , a do wymiany trzeba rozebrać cały palnik na drobne kawałki- ok 2h roboty. Cytuj
mkwapisz Opublikowano 23 Marca 2023 #4 Opublikowano 23 Marca 2023 A to zapalarka w kotle nie jest objęta gwarancją? Rozumiem skasowanie jak by to był normalny serwis pogwarancyjny, ale w przypadku awarii opłaty nie powinny być pobierane. Chyba że to jakaś część eksploatacyjna jest jak olej w samochodzie, który trzeba wymieniać co określony czas. Cytuj
marcin Opublikowano 23 Marca 2023 #5 Opublikowano 23 Marca 2023 Znalazłem w sieci kilka kart gwarancyjnych, gdzie zapalarka nie podlega gwarancji jako element eksploatacyjny. Pierwszy z brzegu przykład: https://www.heiztechnik.pl/dokumenty/WARUNKI_GWARANCJI_2017.pdf Poza tym nic nie wiemy o kotle @Ika1. Ile ma, czy jest jeszcze na tym "odpowiednim" rodzaju gwarancji (a nie np na gwarancji już tylko na korpus pieca). Zresztą wyobrażam sobie, że taką zapalarkę można po prostu zepsuć używając np. złego paliwa, czy też zmuszając do zbyt częstej pracy nieodpowiednimi ustawieniami kotła itp. Tych informacji nie ma, więc wszystko jest i tak gdybaniem. 1 Cytuj
Heiztechnik Opublikowano 29 Marca 2023 #6 Opublikowano 29 Marca 2023 Jeśli idzie o kotły firmy Heiztechnik, to rzeczywiście kiedyś nie były objęte gwarancją. Aktualnie objęte są gwarancją roczną. Element ten jest traktowany jako naturalnie zużywający się. Zależy to od ustawień kotła oraz częstotliwości i sposobu czyszczenia palnika Cytuj
Rozwiązanie nightwatch Opublikowano 31 Marca 2023 Rozwiązanie #7 Opublikowano 31 Marca 2023 Jeśli to taka grzałka ceramiczna jaką można kupić na Allegro za ok 140 PLN to poczucie krzywdy słuszne.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi