Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś ma doświadczenia z elektronicznymi pompami CO jak np. Grundfos ALPHA 1/2/3 lub inne tego typu?

Jak się sprawują? Mieliście problemy? Czy rzeczywiście wytrzymują tylko okres gwarancji? itp

Opublikowano (edytowane)

U mnie starsze Alphy 1 i 2 ( 4 szt) działają już 12ty sezon i nic złego się nie dzieje.

Natomiast 1 wilo padła po pół roku,  po wymianie na gwarancji hula 10ty sezon

Wg mnie obecne pompy grundfos są gorsze niż poprzednia generacja (czerwona)

Edytowane przez sambor
  • Lubię to 1
Opublikowano

U mnie alpha 2 z auto update'm, działa bezproblemowo 8 seson. Chodzi to na grzejnikach z głowicami termostatycznymi.(cały sezon grzewczy bez wyłączania). Starego grundfosa tą nieelektroniczną oddałem w inne ręce i dalej śmiga czyli 28 lat.. 🙂

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 4.02.2023 o 18:09, Serpher napisał(a):

Czy ktoś ma doświadczenia z elektronicznymi pompami CO jak np. Grundfos ALPHA 1/2/3 lub inne tego typu?

Jak się sprawują? Mieliście problemy? Czy rzeczywiście wytrzymują tylko okres gwarancji? itp

Rozwiń  

Jak nie chcesz markowej, to IBO Beta lub jej chińskie klony działają naprawdę niezawodnie, a kosztują ułamek ceny Grundfosa.

Mam, używam ponad 6 lat i działa bez zarzutu, a zużycie energii też niewielkie.

Edytowane przez o6483256
Opublikowano
  W dniu 4.02.2023 o 18:48, sambor napisał(a):

Wg mnie obecne pompy grundfos są gorsze niż poprzednia generacja (czerwona)

Rozwiń  

Co to znaczy czerwona ?