Irek14 Opublikowano 16 Stycznia 2023 #1 Opublikowano 16 Stycznia 2023 (edytowane) Witam po raz kolejny. Co sądzicie o kociołku takim jak w temacie. Czy wart jest zainteresowania bo ja nadal szukam czegoś w miarę łatwego w obsłudze. Edytowane 19 Stycznia 2023 przez Ryszard Dodano prefiks Cytuj
bercus Opublikowano 16 Stycznia 2023 #2 Opublikowano 16 Stycznia 2023 (edytowane) Piekne,podobne stalmarku,zaladunek od gory,wymienik ma na plus.Cenowo tež nie zle-u nas,u was nie wiem.. EDIT: Szukalem info na czeskich forach i tam opisane problemy z sterownikom,ktory ma sufit ustawienia temp.kotla na 80˚,czyli trzyma na "pidu" okolo 70,bo jescze obniža wyciagowy went.dla temp.spalin i przy buforach nikt nie w stanie dogrzac ich wyžej.Producent nie reaguje na wezwania o zmiany temperatury maximalnej.Niektorzy oszukiwaja czujniki oporami dodanymi,bo co moga robic.Szamotki tež nie sa pierwszej klasy i wowczas popekaja.... Edytowane 16 Stycznia 2023 przez bercus Cytuj
Irek14 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Autor #3 Opublikowano 16 Stycznia 2023 @bercusU nas cena ok. 14 tyś zł. Trochę blacha cienka bo 5mm ale ma osłony w komorze spalania. Ja u siebie potrzebuję kociołka który ma nisko czopuch (poniżej 90 cm od posadzki).. Przeglądam taki lub attack dpx 15 kw ale tamten ma czopuch powyżej 90 cm..).. Może są jakieś inne kociołki o podobnej konstrukcji? 🤔 Cytuj
bercus Opublikowano 16 Stycznia 2023 #4 Opublikowano 16 Stycznia 2023 (edytowane) Czeskie opop,atmos,blaze i verner(to jest klon blaze),viaflame to viadrus z blachy.O opopu nie wiedzialem do tej pory,že robia do drewna i tylko ten ma nisko czopouch.Attack,to želiwny dinosaurus z zla sprawnoscia.Na tym opopu nie wiem,czy jest w sterowniku tryb serwisanta i czy w nim idzie zmienic ta temp. max.W menu užytkownika i instalatora nie.Czy inny soft wgrac?? Stalmark tež ma ten sterownik i tam to dziala..... Edytowane 16 Stycznia 2023 przez bercus Cytuj
pawel007 Opublikowano 18 Stycznia 2023 #5 Opublikowano 18 Stycznia 2023 Też jestem zainteresowany kotłem opop ale nie ma zbyt wiele informacji od użytkowników. Wygląda bardzo interesująco no i parametry też ma ok (przynajmniej na papierze) Cytuj
miklo Opublikowano 28 Marca 2023 #6 Opublikowano 28 Marca 2023 (edytowane) W dniu 16.01.2023 o 21:11, bercus napisał(a): Czeskie opop,atmos,blaze i verner(to jest klon blaze),viaflame to viadrus z blachy.O opopu nie wiedzialem do tej pory,že robia do drewna i tylko ten ma nisko czopouch.Attack,to želiwny dinosaurus z zla sprawnoscia.Na tym opopu nie wiem,czy jest w sterowniku tryb serwisanta i czy w nim idzie zmienic ta temp. max.W menu užytkownika i instalatora nie.Czy inny soft wgrac?? Stalmark tež ma ten sterownik i tam to dziala..... Trafiłem na youtube na faceta, który ma ten kocioł. Miał problem, o którym piszesz, ale dostał od producenta kody serwisowe i zmienił ustawienia. Teraz ponoć mu bufor dogrzewa do 90 i wszystko jest ok. Wcześniej się strasznie denerwował. Wygląda więc na to, że ten kocioł jest wart zainteresowania. Ciekawe, jak w konfrontacji ze Stalmarkiem, czy Atmosem się sprawuje? Załadunek od góry jest chyba wygodny. Szkoda tylko, że nie widać płomienia w palniku. Edytowane 28 Marca 2023 przez miklo 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi