Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Przedstawiam fakty:

1. Autor tematu jest nowym użytkownikiem (bez dowodów, że jest spamerem, który chce tylko zareklamować sklep).

2. Nie jestem w stanie stwierdzić czy w czasie zamieszczenia posta (16 grudnia 2022) pod adresem https://www.skladwegiel.pl/ faktycznie nie było regulaminu ze wskazaniem na firmę. Natomiast w czasie zamieszczenia mojego posta jak i w dniu 18 grudnia (w którym byłem w stanie namierzyć stronę w waybackmachine w regulaminie była zamieszczona nazwa firmy, którą zweryfikowałem w ceidg.

3. W związku z powyższymi punktami usunąłem posty sugerujące, że pod wskazanym adresem (link live - może być nieaktywny) - link do usuniętych postów.

4. Na dzień publikacji posta  (25.12.2022) autorem sklepu pod adresem URL https://www.skladwegiel.pl/  jest firma ***.

Administracja forum potwierdza że nie jest w żaden sposób związana z przedsiębiorcą opisanym w tym temacie. 

Edytowane przez marcin
Usunięto nazwę firmy.
  • Zgadzam się 1
Opublikowano

Pytanie jest dlaczego zostały usunięte moje posty.

Prawdziwość tego co pisałem możecie sprawdzić sobie kontaktując się z policją w Płońsku i posterunkiem gminy Raciąż, policjant poinformował mnie telefonicznie że pod tym adresem nie ma żadnej firmy świadczącej takie usługi w Krajkowie i już miał inne telefony w tej sprawie, na facebook gminy jest informacja w tej sprawie. Poza tym dzwoniłem do cert, którzy poinformowali mnie że już tej w sprawie też już mieli kontakt. ale nic nie mogą zrobić.

Na stronie firmy nie ma żadnego telefonu, wysyłka za wcześniejszym opłatą, pisałem do nich nawet poprzez link na stronie, kontakt - wysłanie wiadomości -  z prośbą o podanie telefonu i druga wiadomość nie pamiętam treści, zero odzewu.

Nie jestem spamerem tylko osobą, która zainteresowała się stroną skladwęgiel.pl, co do której mam wątpliwości i chciałbym potwierdzić pewne informacje, wobec powyższego przekazałem na tej stronie swoje informacje w tej sprawie.

Opublikowano (edytowane)

Ta strona to lipa, jak wiele innych:

image.thumb.png.429e6d6a2bc2df490eb16faefc291c63.png

Powtarza się znany schemat. Tylko płatność przelewem. Danych numeru konta nie znajdziecie w sieci, co tylko upewnia, że to nowy lipny numer konta założony na słupa.

image.png.acfceaab090d7144015723d04c209edd.png

UWAGA! Strona ta sama, a nowy numer konta w przeciągu 2 tygodni. Ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości?

Edytowane przez o6483256
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

nie kupuje węgla w sieci, ale dla mnie wszystkie internetowe oferty bez opcji "płatność przy odbiorze" obecnie nie są wiarygodnym źródłem do zaopatrywania się w opał, przy ewentualnej chęci zakupu

wyjątkiem jest pgg

Edytowane przez luceo
Opublikowano

Zgadzam się, kolejna bardzo podejrzana strona. Podobnie jak polskiwegielinfo rzekomo firma Dawida Bogdanowicza z Warszawy. Pod wskazanym adresem nie ma firmy a nr tel jest błędny. 

Ale najbardziej dziwi mnie opieszałość władzy i organów ścigania w tym temacie. Ludzie na opał oszukiwani są w biały dzień a potem słyszymy "nic nie możemy zrobić w tej sprawie..." ??? Czy to aby również nie wygląda zbyt dziwnie..?

Opublikowano
Godzinę temu, anur1993 napisał(a):

Witam serdecznie kupiłem na ich stronie węgiel i mam taką info ktoś tak miał?

Jesteś "w plecy" 4500zl

Przykro mi.

Opublikowano

W tym temacie

kolega @Speedo w poście 4423 podaje nazwę sklepu gdzie kupił eko i potwierdził dostawę jak by ktoś zamarzał.

Opublikowano (edytowane)

Sambudrol. Do 2 stycznia mają remanent.

Edytowane przez daromega
Opublikowano

Dodatkowo jakby ktoś tym Famtexem był zainteresowany to podany wcześniej nr rachunku nie jest przypisany do żadnego podatnika VAT. Sprawdziłem w wyszukiwarce na podatki.gov. Zwykła lipa i tyle. Kupować tylko ze sprawdzonych źródeł i nie kombinować, bo potem będzie płacz i ganianie po komendach i sądach.

Opublikowano

Niestety mija kuzynka tez się dała oszukać;-( najgorzej ze tu jest zerowanie na ludziach biednych, którzy wlansie szukają wyjścia z sytuacji, aby taniej i zostają z niczym. My powiat Ostrołęcki sprawa zgłoszona, ale oszust jest na wygranej pozycji;-(

Opublikowano

Wpisz "doniesienie o możliwości popełnienia przestępstwa" na stronie gov.pl są przykłady jak napisać pismo.Proponuje wysłać na Policję w Płońsku bo tam oszuści zarejestrowali działalność.