WojtekKKL Opublikowano 16 Listopada 2022 #1 Opublikowano 16 Listopada 2022 Cześć mam taką sprawę. Niedawno odebrałem mieszkanie i zauważyłem, że grzejnik łazienkowy nie działa. Rura doprowadzająca wodę do grzejnika jest ciepła, ale kaloryfer jest zimny pomimo ustawienia na 5. Co w takiej sytuacji zrobić? Inny kaloryfer w mieszkaniu działa bez zarzutu. W załączniku jest zdjęcie rury doprowadzającej. Cytuj
o6483256 Opublikowano 16 Listopada 2022 #2 Opublikowano 16 Listopada 2022 Odkręć głowicę termostatyczną, zobacz, czy "bolec" w zaworze pracuje. Wciśnij go kilka razy, zobacz czy nie zacina się. Potem możesz zostawić, bez głowicy i sprawdzić, czy grzeje. Jeżeli nie odpowietrz grzejnik. Cytuj
WojtekKKL Opublikowano 17 Listopada 2022 Autor #3 Opublikowano 17 Listopada 2022 W dniu 16.11.2022 o 13:54, o6483256 napisał(a): Odkręć głowicę termostatyczną, zobacz, czy "bolec" w zaworze pracuje. Wciśnij go kilka razy, zobacz czy nie zacina się. Potem możesz zostawić, bez głowicy i sprawdzić, czy grzeje. Jeżeli nie odpowietrz grzejnik. Udało mi się odkręcić termostat, grzejnik odrobinę zaczął grzać, ale dalej jest chłodny. Nie jest zapowietrzony. Czy tak powinien wyglądać zawór odprowadzający? Cytuj
o6483256 Opublikowano 18 Listopada 2022 #4 Opublikowano 18 Listopada 2022 To jest zawór z drugiej strony, do zamknięcia powrotu z grzejnika, tego nie ruszasz. Odpowietrznik jest gdzieś u góry grzejnika. Zdejmij głowicę termostatyczną. Cytuj
Piecuch19 Opublikowano 18 Listopada 2022 #5 Opublikowano 18 Listopada 2022 17 godzin temu, WojtekKKL napisał(a): Odkręć głowicę termostatyczną, zobacz, czy "bolec" w zaworze pracuje. Wciśnij go kilka razy, zobacz czy nie zacina się Na boleć w zaworze trochę WD-30 lub oleju i postukać delikatnie w zawór np czymś metalowym - powinien zadziałać. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi