kaczy Opublikowano 4 Kwietnia 2022 #1 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Witam Panowie Po Prośbie do Was ..nadszedł czas na wymianę mojej Kostrzewy ( warmet sds ceramik 40 kw ) na kocioł na ekogroszek. Czy jesteście mi w stanie doradzić jakiś kocioł abym był z niego zadowolny ? Niestety są pewne ograniczenia: - mam niską piwnicę - wąskie drzwi - 88cm - moc kotła jaka powinna być to 38 lub 40 kw - aktualna wysokość kostrzewy to 110 cm od posadzki - czopuch na wysokości 79 cm od posadzki ..za wszelką pomoc i doradztwo byłbym wdzięczny pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercus Opublikowano 4 Kwietnia 2022 #2 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Polecam kociol o 1/3 mniejszej mocy,niž zasypowiec.Z powodu stalej pracy kotla nie potrzebne"wykrywac sczytow" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczy Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 kurcze sam nie wiem ..czy nie będzie za mały ..paliłem w trybie ciągłym ..odpalany na jesień - gaszony kwiecień lub maj, sterownik pid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercus Opublikowano 4 Kwietnia 2022 #4 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Tež palilem w starym dolniaku "ciagle",no nie ciagle jak ciagle.Teraz narzekam na przewymiarowany kociol 😞 ale 760 m niewidzialem,tam jest kade pchac cieplo.40ka nie bedzie prawdopodobnie sa kisic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.