beskidus Opublikowano 12 Marca 2022 #1 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Dzień dobry. Przygotowuję się do wymiany kotła zasypowego na piec z podajnikiem. Kupiłem już kocioł Defro Eko Lux i miałem wymieniać go w kwietniu. W związku z obecną sytuacją (cena oraz dostępność ekogroszku) muszę się wstrzymać z wymianą. I moje pytanie: jak długo może taki piec stać nie podłączony do instalacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HarryH Opublikowano 12 Marca 2022 #2 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Ten karton z elektroniką lepiej jakoś zabezpieczyć w warunkach, powiedzmy, pokojowych. Jeżeli ma stać latami, warto wyjąć ślimak, bo mocowanie ślimaka w reduktorze może złapać korozja (u mnie fabryka w ogóle tego nie posmarowała). Reszta może stać dziesięciolecia, byle w suchym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beskidus Opublikowano 12 Marca 2022 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Dzięki za odpowiedź 😀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.